Meteoroloji ve Valilik peş peşe uyardı.

0
10

Meteoroloji’nin yayımladığı 13 Mart’a ait hava durumu raporuna göre; MuÄŸla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak görülecek. Öte yandan Çanakkale ValiliÄŸi, il genelinde etkili olan kuvvetli saÄŸanak nedeniyle taÅŸkın uyarısında bulundu. Ä°ÅŸte illere göre 5 günlük hava durumu tahmini…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son deÄŸerlendirmelere göre, yurdun batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara, (Afyonkarahisar hariç) Ege, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin saÄŸanak, yer yer gök gürültülü saÄŸanak yağışlı, diÄŸer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceÄŸi tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN
Yağışların Çanakkale, TekirdaÄŸ, Edirne, MuÄŸla ve Edremit Körfezi çevreleri ile Aydın’ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey ve iç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. DoÄŸu Karadeniz’in iç kesimleri, DoÄŸu Anadolu’nun kuzey ve doÄŸusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

MUÄžLA’DA KUVVETLÄ° SAÄžANAK BEKLENÄ°YOR
MuÄŸla’da kuvvetli ve gök gürültülü saÄŸanak bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, kıyılarda hortum riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ÇANAKKALE VALİLİĞİ UYARDI
Çanakkale ValiliÄŸi’nden yapılan açıklamada, “Ä°limizde etkili olan kuvvetli saÄŸanak yağış nedeni ile dere yataklarının debisinin arttıracağından dolayı olası taÅŸkın riskine karşı vatandaÅŸlarımızın can ve mal güvenliÄŸi açısından dere yataklarından uzak durması ve tedbirli olunması önemle rica olunur.” ifadesi kullanıldı.

5 GÃœNLÃœK HARÄ°TALI HAVA DURUMU TAHMÄ°NÄ°

13 MART ÇARŞAMBA GÜNÜ

14 MART PERŞEMBE GÜNÜ

15 MART CUMA GÜNÜ

16 MART CUMARTESİ GÜNÜ

17 MART PAZAR GÜNÜ

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın