Ramazan bayramı tatili için turizmcilerden 9 günlük çağrı

0
2

Türkiye’de Ramazan ayının baÅŸlamasıyla birlikte, turizmciler bayram tatilinin 9 güne çıkarılması için harekete geçti. Öğrenciler, çalışanlar ve tatil yapmak isteyenler, 9 günlük bir bayram tatili fırsatını ÅŸimdiden merakla bekliyor. Antalya’da bulunan turizm sektörü, 8 Nisan Pazartesi gününün de resmi tatil ilan edilmesini talep ediyor ve böylece bayram tatilini 9 güne uzatmayı planlıyor.

Kış aylarının sona ermesi, 30 günlük oruç dönemi ve 31 Mart seçim yorgunluÄŸunun ardından gelecek olan Ramazan Bayramı tatili için tüm oteller, ÅŸimdiden hazırlıklarını tamamladı. Ramazan Bayramı tatili, bu yıl arife günü olan 9 Nisan’da baÅŸlayıp, 12 Nisan’da sona eriyor. 13-14 Nisan hafta sonu da eklenince tatil süresi, 5,5 gün oluyor. 8 Nisan’ın da tatil ilan edilmesi durumunda, bayram tatilinin 6-14 Nisan tarihleri olarak 9 güne uzatılmasına yönelik beklentiler bulunuyor.

AKTOB BaÅŸkanı Kaan KavaloÄŸlu, hem Ramazan ayı hem de seçim sürecine dikkati çekerek, mart ayı üçüncü haftası itibarıyla Nevruz döneminin de baÅŸlayacağını söyledi. Antalya’da Nevruz döneminde Ä°ran’dan ciddi düzeyde misafir ağırlandığını belirten KavaloÄŸlu, “Bütün Türk dünyası, Türk coÄŸrafyasını da ilgilendiren bir tatil dönemi bu. Nevruz, baharın geliÅŸini müjdeliyor. Hemen arkasından Avrupa’daki Paskalya tatili var ve sonrasında ramazan ayının bitimi ile Ramazan Bayramımız olacak. Ramazan Bayramı’nda da eÄŸer önceden açıklanabilirse, tatil dönemi 1 gün uzatılırsa; toplam 9 gün tatil söz konusu olacak” dedi.

‘ÖNCEDEN AÇIKLANMASINI RÄ°CA EDÄ°YORUZ’
Antalya bölgesi ve KTTC ile birçok bölgede otellerin Ramazan Bayramı hazırlıklarına baÅŸladığını, sanatçıların sahne alacağı etkinlikler hazırlandığını anlatan KavaloÄŸlu, “Dolayısıyla eÄŸer 9 günlük tatil periyodu önceden açıklanırsa, rezervasyonları da erkenden alma ÅŸansı olur. Seçimin de bitmiÅŸ olması ile ülkemiz insanları Ramazan Bayramlarını iyi bir tatil dönemiyle deÄŸerlendirebilir. Bu anlamda tatil döneminin uzamasının önceden açıklanmasını rica ediyoruz” diye konuÅŸtu.

‘SEZONUN ERKEN BAÅžLAMASINA DA SEBEP OLACAK’
Geçen yıl turizm sezonunun çok geç baÅŸladığını da hatırlatan KavaloÄŸlu, “Bu sene Ramazan Bayramı süresinin uzayabilme ihtimali ile sanatçılı otellerin yoÄŸunluÄŸu da arttı. Özellikle Antalya’da ve Kuzey Kıbrıs’ta. Bu anlamda baktığımızda, sezonun erken baÅŸlamasına da sebep olacak peÅŸ peÅŸe gelen Nevruz, Paskalya ve Ramazan Bayramı tatili. Açıkçası sezonun gerçek anlamda, tam tarihinde, nisan ayında baÅŸlamasına sebep olacak. Bu anlamda oteller çok iyi bir Ramazan Bayramı programı hazırladı, önceden anons ettiler ve pazarlamasına baÅŸladılar. Dolayısıyla Antalya’da Ramazan Bayramı’nda ciddi yoÄŸunluk bekliyorum” dedi.

‘REZERVASYONLARIN ARTACAÄžINI DÜŞÜNÃœYORUZ’
Profesyonel Otel Yöneticileri DerneÄŸi (POYD) BaÅŸkanı Hakan SaatçioÄŸlu, 8 Nisan gününün de tatil ilan edilmesi ve bayram tatilinin 9 güne çıkartılmasının turizm sektörüne önemli katkı saÄŸlayacağını belirtti. SaatçioÄŸlu, “Pazartesi gününün resmi tatil ilan edilmesi ihtimalinin yüksek olduÄŸunu düşünüyoruz. Böyle bir karar alındığı takdirde son dakika rezervasyonlarının artacağını düşünüyoruz. Ama eskisi gibi insanlar, 6-7 günlük tatilden daha çok kısa tatiller tercih ediyor. Ramazan Bayramı tatili için de 3-4 veya 4-5 günlük tatil rezervasyonları alacağımızı düşünüyoruz” diye konuÅŸtu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın