TGA’nın yeni genel müdürü İsmail Bütün oldu

0
1
ÖZKAN ALTINTAŞ – TÜRKİYE TURİZM

İSTANBUL – Türk Telekom’da genel müdür yardımcılığı yapan İsmail Bütün, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansına (TGA) genel müdür olarak atandı. İsmail Bütün, 2023 yılının Ekim ayında genel müdür Yalçın Lokmkanhekim’in istifasıyla Elif Balcı Fisunoğlu tarafından vekaleten yürütülen TGA genel müdürlüğü görevini üstlendi.. Bütün, Türk Telekom’da Bireysel Satıştan sorumlu Genel Müdür yardımcısı olarak görev yapıyordu.

ismail-butun.jpgİsmail Bütün kimdir?
1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra profesyonel iş hayatına Çuhadaroğlu Holding Moskova ofisinde başlayan İsmail Bütün, 1997-2000 yılları arasında yine Moskova’da ENKA Grup Dış Ticaret bölümünde Satış ve İş Geliştirme Müdürü olarak çalıştı. 2000 yılında Nestle Türkiye ekibine katıldıktan sonra sırasıyla; CPW Türkiye Ülke Direktörü, Özbekistan’da Orta Asya Bölgesi (Türki Cumhuriyetler) Pazarlama Direktörü ve Ulusal Zincir Mağazalar Türkiye Satış Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2011 yılında Nestle’nin İsviçre’deki genel merkezinde, önce Global Satış ve Müşteri Yönetimi biriminde İş Mükemmelliği Müdürü olarak global satış projelerine, daha sonra NESCAFE Stratejik İş Birimi’nde Pazarlama Müdürü olarak global pazarlama projelerine liderlik yaptı. 2015 yılında Türkiye’ye dönerek NESCAFE Genel Müdürü ve Nestle Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi oldu.
Ocak 2016’da Bireysel Satıştan Sorumlu ‘Perakende Satış Grup Başkanı’ ve İcra Kurulu Üyesi olarak katıldığı Turkcell’de, Temmuz 2016’dan Ocak 2019’a kadar Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CMO) ve İcra Kurulu üyesi olarak görev yaptı.
Ocak 2020’de Türk Telekom grubuna katılan İsmail Bütün, Ocak 2024’e kadar Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürmekteydi.
2017 yılında MIT’de (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) “Yeni Ufuklar” programını, 2018 yılında Stanford Üniversitesi’nde “Stratejik Avantaj İçin İnovatif Pazarlama” programını tamamladı. Capital ve Fortune Türkiye dergileri tarafından 2017 ve 2018 yıllarında Türkiye’nin en başarılı pazarlama liderleri arasında gösterilmiştir. İleri düzeyde İngilizce ve Rusça bilmektedir.

Kaynak: TGA’nın yeni genel müdürü İsmail Bütün oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın