THY toplu iş sözleşmesinde Hava-İş Sendikası ile anlaşma sağlandı.

0
2

Türk Hava Yolları (THY), Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-Ä°ÅŸ) ile 2 yılı kapsayan 28. Dönem Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi’nin imzalandığını duyurdu.
THY’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, imzalanan sözleÅŸme kapsamında 2024 yılının ilk altı aylık dönemi için personel ücretlerine yüzde 64 artış yapılacağı belirtilerek, ÅŸu ifadelere yer verildi:

“Ä°kinci altı ayı için Tüketici Fiyatları Türkiye Geneli Haziran 2024 indeks sayısının Aralık 2023 indeks sayısına göre hesaplanan deÄŸiÅŸim oranına ilave olarak deÄŸiÅŸim oranının yüzde 10’u kadar, 2025 yılının ilk altı ayı ve ikinci altı ayı için ilgili dönemlerin indeks sayıları üzerine sırasıyla hesaplanan deÄŸiÅŸim oranının yüzde 10’u kadar ilave edilerek ücret artışı yapılması hususunda mutabakata varılmıştır.”

THY Yönetim Kurulu ve Ä°cra Komitesi BaÅŸkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sözleÅŸmenin çalışanlara hayırlı olması dileÄŸinde bulunarak, “YoÄŸun geçen ve zaman zaman tıkanan görüşmelerin her iki tarafın menfaatleri esas alınarak çözüme kavuÅŸturulmasındaki katkılarından dolayı baÅŸta CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan olmak üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan’a, Türk-Ä°ÅŸ Genel BaÅŸkanı Sayın Ergün Atalay’a ve süreçte emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın