Türkiye 2023’te saÄŸlık turizminden 2,3 milyar dolar gelir elde etti

0
4

ANKARA – Ticaret Bakanlığı, Türkiye’nin, saÄŸlık turizmi alanında uluslararası kabul gören akreditasyonuna sahip 40 saÄŸlık kuruluÅŸuyla dünyada 7. sırada yer aldığını ve geçen yıl bu alanda 2,3 milyar dolarlık gelire ulaÅŸtığını bildirdi.

Açıklamada, 2022’de saÄŸlık hizmet ihracatından 1,9 milyar dolar gelir elde edildiÄŸi, 2023’te ülkeye gelen 1,4 milyon saÄŸlık turisti ile bu rakamın 2,3 milyar dolara ulaÅŸtığı bildirildi.

Geçen yıl sektör temsilcileri tarafından organize edilen 12 ticaret ve alım heyetinin desteklendiÄŸine iÅŸaret edilen açıklamada, Berlin ve Londra’da gerçekleÅŸtirilen sektörün önde gelen 2 fuarına milli katılım organizasyonu gerçekleÅŸtirildiÄŸi belirtildi.

Açıklmada, bakanlık tarafından sağlık hizmetleri ihracatı alanında faaliyet gösteren firmalara sağlanan desteklere de işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

“Türkiye, medikal turist tercihlerine oldukça pozitif katkı saÄŸlayan uluslararası kabul gören akreditasyonuna sahip 40 saÄŸlık kuruluÅŸu ile bu alanda tüm ülkeler arasında 7. sırada yer alıyor. Orta DoÄŸu ülkeleri baÅŸta olmak üzere Almanya, BirleÅŸik Krallık, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Afganistan ülkemize en çok saÄŸlık turisti gönderen ülkeler konumundadır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın