UEFA’dan Merih Demiral için skandal karar: Hep Aynı mantık devrede..!

0
4

UEFA Disiplin Kurulu, Avrupa Futbol Åžampiyonası‘nın (EURO 2024) son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki bozkurt iÅŸareti nedeniyle milli futbolcu Melih Demiral’a iki maç ceza verdi. TFF ve Merih Demiral, itiraz için Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) gitme kararı aldı.

UEFA, iki maçlık ceza dışında Merih Demiral’ın sosyal medyadaki paylaşımlarının da kaldırılmasını talep etti.

UEFA: NEZAKET KURALLARINI Ä°HLAL ETTÄ°

UEFA’dan yapılan açıklamada, spor etkinliklerinde sportif olmayan nitelikteki davranışlar sergilediÄŸi, futbol sporunun itibarını zedelediÄŸi ve genel davranış ilkelerine aykırı davrandığı gerekçesiyle Merih Demiral’a iki maçtan men cezası verildiÄŸi belirtildi.

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonunun karara itirazla ilgili çalışma yaptığı öğrenildi.

Karar değişmediği takdirde Merih Demiral, çeyrek finaldeki Hollanda ve milli takımın tur atlaması durumunda yarı final maçında oynayamayacak.

UEFA'dan Merih Demiral için skandal karar: İki maç ceza - Resim : 1

Ä°NGÄ°LÄ°Z’E ÖZEL ADALET

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu (CEDB) tarafından yapılan açıklamada, gol sevinci sırasında etik davranış kurallarını ihlal ettiÄŸi gerekçesiyle soruÅŸturma açılan Bellingham’a temel terbiye kurallarını ihlal ettiÄŸi için 30 bin euro para ve bir UEFA müsabakasından men cezası verildiÄŸi, söz konusu maç cezasının ise bir yıl ertelendiÄŸi belirtildi.

Son 16 turunda Ä°ngiltere’nin uzatma bölümleri sonunda Slovakya’yı 2-1 yendiÄŸi maçın 90+5. dakikasında beraberlik golünü atan Bellingham, rakip takım yedek kulübesine doÄŸru abartılı bir sevinçte bulunmuÅŸtu.

UEFA'dan Merih Demiral için skandal karar: İki maç ceza - Resim : 2

BELLINGHAM: KENDÄ° ARAMIZDA BÄ°R ÅžAKAYDI

KarşılaÅŸmanın ardından sosyal medyadan açıklama yapan genç futbolcu, “Maça gelen bazı yakın arkadaÅŸlarıma yönelik yaptığım kendi aramızdaki bir ÅŸakaydı. Slovakya takımına ortaya koydukları performanstan dolayı saygı duyuyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

İngiltere Futbol Federasyonuna ise taraftarının çıkardığı kargaşa nedeniyle 10 bin, havai fişek yakıldığı için de 1 bin avro para cezası verildiği kaydedildi.

FEDERASYONUN SAVUNMASI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yerli ve yabancı avukatlarca hazırlanan 30 sayfalık savunma dosyasında, daha önce yaşanmış çok sayıda örneğe yer verilip, bozkurt işaretinin Anadolu, Orta Asya ve dünyanın birçok yerindeki Türk kökenli halkların 1000 yıllık simgesi olduğu öne çıkarıldı.

Odatv.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın