Aylık 30 bin lira maaşla çalışan bulamıyorlar! Çırak bile yetişmiyor

0
3

Mudurnu’nun tarih kokan ilçesinde, 28 yıldır fırıncılık mesleÄŸini icra eden evli ve üç çocuk babası Feridun YaÅŸayan, mesleÄŸin gençler arasında ilgi görmemesiyle unutulmaya yüz tutabileceÄŸi konusunda endiÅŸelerini dile getiriyor. Mudurnu’nun geleneksel pidelerini ustalıkla hazırlayan YaÅŸayan, bu lezzetleri 20 liradan satışa sunarak ilçe halkının beÄŸenisini kazanıyor.

AYLIK 30 BİN LİRAYA ÇALIŞAN BULAMIYORLAR

Fırıncılığın zorluÄŸuna raÄŸmen kendini bu mesleÄŸe adamış olan YaÅŸayan, gençlerin mesleÄŸe olan ilgisizliÄŸinden yakınıyor. “28 yıldır bu iÅŸi yapıyorum. Abimden öğrendim bu mesleÄŸi. Fırıncılığın püf noktaları yok. İçinden gelerek yapacaksın bu iÅŸi. Åžu anda bu mesleÄŸe hiç heves eden yok. Yeni nesil çalışmak istemiyor. Benim kendi çocuÄŸum bile yanımda 5-6 yıl çalıştı. Ondan sonra bıraktı. Çalışanlar için bu meslek bir aileyi rahat bir ÅŸekilde geçindirir. Fırın ustasının günlük maaşı bin lira civarında. Aylık 30 bin lira yapıyor. Bizim iÅŸimiz gece. Sabaha karşı geliyoruz. Fırında çalışıyoruz” ifadeleriyle mesleÄŸin geleceÄŸi konusundaki endiÅŸelerini dile getirdi.

Yaşayan, bir fırıncının günlük maaşının bin lira civarında olduğunu ve bu mesleğin aylık 30 bin lira gibi önemli bir gelir sağladığını belirtti. Ancak, gençlerin bu mesleğe ilgi göstermemesi sebebiyle çırak yetişmediğini vurguladı.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, Mudurnu’da sıcak pide servisi yapmaya baÅŸlayan YaÅŸayan, “Ramazan ayında pidelerin sayısı deÄŸiÅŸiyor. Sıcak sıcak servis etmeye çalışıyoruz. Ramazan pidesinin fiyatı da 20 lira. Ä°steyene her çeÅŸit yapıyoruz. Ramazan ayında köy ekmeÄŸi falan da yapıyoruz. Benim kullandığım fırın 150 adete kadar tek seferde ramazan pidesi alıyor” diyerek Ramazan sofralarına lezzet katmaya devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın