Ünlü çay markası raflardan tek tek toplanıyor!

0
4

En çok tüketilen ünlü çay markası raflardan tek tek toplanıyor! Tüketici Koruma ve Gıda GüvenliÄŸi Dairesi tüketmeyin uyarısında bulundu! Türklerin vazgeçilmezi olan çaylardan biri olan o markanın ürünleri için toplama kararı alındı…

Almanya’da, Türk vatandaÅŸlarının da ilgi gösterdiÄŸi sütlü çay ürünlerinde saÄŸlık riski oluÅŸturan maddeler tespit edildi. Çin menÅŸeli olan ve özellikle Türk toplumu tarafından sıkça tüketilen bu ürünlerin piyasadan çekilmesi için adımlar atıldı. Tüketici Koruma ve Gıda GüvenliÄŸi Dairesi, söz konusu sütlü çayların uygun olmayan süt bileÅŸenleri içerdiÄŸini belirterek vatandaÅŸları uyardı.

GIDA GÜVENLİĞİ STANDARTLARINA UYMUYOR
Teas of the Arab World – Marhaba Qatar

Almanya’daki Tüketiciyi Koruma ve Gıda GüvenliÄŸi Dairesi’nin duyurusuna göre, Çin menÅŸeli olan ve Avrupa BirliÄŸi’nin belirlediÄŸi gıda güvenliÄŸi standartlarına uymayan sütlü çay ürünlerinin piyasadan toplatılması kararı alındı.

Almanya’daki en büyük lojistik birliÄŸidir BVL’nin açıklamasına göre ürünün detayları şöyle:

Ürün: CHI FOREST Sütlü Çay Yasemin Aromalı

Ürün birimi: 450 ml

Üretici: Süpermarket zinciri Ochama (Çin)

Dortmund’da bir ÅŸube açan ve teslim alma istasyonlarıyla hizmet veren Çinli ÅŸirket, sütlü çayın geri çaÄŸrılmasıyla ilgili olarak müşterilerinden özür diledi. Bu geliÅŸme, daha önce yaÅŸanan üç farklı kahve ve çay ürününün yasadışı bir madde nedeniyle geri çaÄŸrılmasının ardından geldi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın