Safranbolu’da Ramazan Bayramı için 300 ton lokum üretiliyor

0
2
UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİ'NDE YER ALAN VE "EVLERİYLE DÜNYACA ÜNLÜ" KARABÜK'ÜN SAFRANBOLU İLÇESİNDE, RAMAZAN BAYRAMI'NDA 300 TON LOKUM ÜRETİMİ HEDEFLENİYOR. (ERSİN TURAN - RIDVAN BOSTANCI/KARABÜK-İHA)

SAFRANBOLU – UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve “evleriyle dünyaca ünlü” Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, Ramazan Bayramı’nda 300 ton lokum üretimi hedefleniyor.
3 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Safranbolu’da, Türk kent kültürünün bugüne kadar bozulmadan gelen en önemli lezzetlerinden birisi olan lokumun safranlı başta olmak üzere; damla sakızlı, fındıklı, güllü, çifte kavrulmuş, çikolatalı, sade ve fıstıklı gibi 50 çeşidiyle ilçeye gelen misafirlere sunuluyor.

UNESCO DÃœNYA MÄ°RAS LÄ°STESÄ°’NDE YER ALAN VE “EVLERÄ°YLE DÃœNYACA ÃœNLÃœ” KARABÃœK’ÃœN SAFRANBOLU Ä°LÇESÄ°NDE, RAMAZAN BAYRAMI’NDA 300 TON LOKUM ÃœRETÄ°MÄ° HEDEFLENÄ°YOR.

Kilosu çeşitlerine göre 180 lira ile 900 lira arasında satılan Safranbolu lokumlarının en önemli özelliği diğer lokumlara göre hafif, katkısız olması ve boğazı yakmaması.
Ramazan Bayramı süresince 300 ton lokumun üretilmesi hedeflenirken, Safranbolu’ya gelen yerli ve yabancı turistler lokuma doyacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın