Burası Kayseri! ‘Şelaleler diyarı’ olarak biliniyor!

0
1

Türkiye’nin tam göbeğinde yer alıyor kafile kafile turist çekiyor. Türkiye’nin Şelaleler Diyarı olarak biliniyor şimdiye kadar gitmeyenler pişmanlık yaşıyor. Ankara, Adana, Gaziantep hafta sonunda soluğu burada alıyor. İşte Türkiye’nin gizli kalmış şelalesi…

Şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre mesafede yer alan Yeşilköy Şelalesi, Şelaleler Diyarı olarak bilinen Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde yer alıyor. Yıl içerisinde 250.000 civarında ziyaretçi alan Kapuzbaşı ve Derebağ şelalelerine rakip olan Yeşilköy Şelalesi gören herkesi hayran bırakıyor. Turizme kazandırılan Yeşilköy şelalesini gören ise kendini Kanada’da zannediyor.

350 BASAMAĞIN SONU CENNET
Yaklaşık olarak 40 kilometrelik yolun 39 kilometresinde asfalt yolda birleşen Yeşilköy şelalesine gitmek için de 350 basamaklı merdiveni tırmanmak gerekiyor. Yolun sonu adeta cennetin kapılarını aralarken bu yerde çevre düzenlemesi seyir terası, 15 kameriye ve mescit, tuvalet ve kamp alanı bulunuyor.

yesilkoy-selalesi.jpg

YAHYALI’NIN ÜÇ GÜZELİ
Kayseri’nin Yahyalı ilçesi “Şelaleler Diyarı” lakabı ile özdeşleşirken tam da ismine yaraşır manzaralar sunuyor. Dünyaca ünlü Kapuzbaşı Şelalesi ilçe sınırları içerisinde yer alırken Derebağ Şelalesi de ülkenin ekonomisini canlandırıyor. 2 şelaleye eklenen 3 Şelale ise Yeşilköy Şelalesi oluyor. Yahyalı ilçesine 3 güzellik kazandırılırken yurt içinden ve yurt dışında ilçeye her yıl 250 ile 300 bin turist geldiği belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın