Elmalı, Antalya’nın turizm yıldızı oluyor

0
2

ABDURRAHMAN BÃœYÃœKKESKIN
ELMALI/ANTALYA – Elmalı Belediye BaÅŸkanı Halil Öztürk Antalya ve 19 ilçesi Antalya’nın en güçlü alternatif turizm potansiyeli olan ilçesinin kadim ÅŸehir Elmalı olduÄŸunu söyledi.
2024 turizm sezonunda 2023 yılında Antalya’ya gelen 15 milyon 689 bin yabancı turisti Elmalı’nın tarihi, doÄŸal ve arkeolojik zenginliklerini ile buluÅŸturmak için belediye olarak yurtiçi ve yurtdışı turizm fuarlarına katılacaklarını söyledi.

KURAN ALÄ°MÄ° ELMALILI HAMDI YAZIR MÃœZESÄ°
Elmalı’nın kültür turizmi yanı sıra çok güçlü inanç turizmi potansiyelinin olduÄŸunu söyleyen Elmalı Belediye BaÅŸkanı Halil Öztürk “Elmalı’da Vahap Ãœmmi, Sinan Ãœmmi ve Alevi BektaÅŸi inancının Hacı BektaÅŸ’tan sonra en güçlü ÅŸekilde yaÅŸadığı ve Tekke köyünde medfun bulunan Pir
Halil Öztürk, bunun yanı sıra Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile ilk Kur’an tefsiri olan Hak Dini Kur’an Dilini yazan Ä°slam Alimi Elmalılı Hamdi Yazır’ın Elmalı’nın bir deÄŸeri olduÄŸu ve kendisi adına belediyenin yaptırdığı müzesi olduÄŸunu belirtti.

TARIHI ELMALI GÃœREÅžI
Belediye BaÅŸkanı Halil Öztürk ÅŸunları anlattı ” Kadim ÅŸehir Elmalı’nın tarihi Kırkpınar ‘dan önce ilk Türk’ün er meydanı olarak bilinen Tarihi Elmalı GüreÅŸi olan bir kültür ÅŸehri. Elmalı, tarihi konakları ve kendisine özgü estetik ve sivil mimarisi eserlerinin bulunduÄŸu tarihi konakları bir iki asır öncesine yolculuk ettiriyor. Tarihi bakırcılar, kalaycılar çarşısında Elmalı’ya özgü Elmalı leblebisi Elmalı tahini ve yöresel damak tatlarını yerli ve yabancı turistle buluÅŸturduk. Sezonda Antalya’ya gelen baÅŸta Alman ve Ä°ngiliz ile Rus turistleri Elmalı’nın tarihi kültürel zenginlikleri ile buluÅŸturmak istiyoruz. Osmanlı döneminin günümüzde en görkemli yapıtı ilçe merkezinde bulunan ve 15’nci yüzyılda yapılan Ömer PaÅŸa Camii.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın