Ä°YÄ° Parti’de Meral AkÅŸener dönemi sona erdi: Aday deÄŸilim!

0
2

Ä°YÄ° Parti lideri Meral AkÅŸener, partisinin olaÄŸanüstü kurultayında aday olmayacağını açıkladı. AkÅŸener; “seçimlere dair muhasebemizi yapacağımız, 2028’e giden yolda rotamızı belirleyeceÄŸimiz seçimli olaÄŸanüstü kurultayımızda Genel BaÅŸkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum.” ÅŸeklinde açıklama yaptı.
Ä°YÄ° Parti lideri Meral AkÅŸener, partisinin olaÄŸanüstü kurultayında aday olmayacağını açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan AkÅŸener, “Seçimlere dair muhasebemizi yapacağımız, 2028’e giden yolda rotamızı belirleyeceÄŸimiz seçimli olaÄŸanüstü kurultayımızda Genel BaÅŸkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum. Ben ödediÄŸimiz ve ödediÄŸim bedele razıyım” ifadelerini kullandı.

“KARÅžIMIZA KÄ°MLERÄ° ALDIÄžIMIZI BÄ°LÄ°YORUZ!”
Meral Akşener, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“30 yıllık siyasi kariyerim boyunca; ülkemizin geleceÄŸini, milletimizin huzurunu, devletimizin iyiliÄŸini yakından ilgilendiren birçok meselede kararlar almam, tutumlar benimsemem gerekti. Bu kararları alırken, bu tutumları takınırken de her defasında bireysel çıkarlarımı, kısa vadeli potansiyel kazanımları ve yapılan her türlü “cazip” teklifi bir kenara bırakıp; sahip olduÄŸum ahlaki deÄŸerleri, Cumhuriyetimizin temel ilkelerini ve Türkiye’nin ihtiyaçlarını merkeze aldım. Rabbime şükürler olsun ki; aldığım her kararın, benimsediÄŸim her tutumun ne kadar isabetli olduÄŸu da her zaman kısa vadede olmasa da zaman içerisinde mutlaka ispatlandı. Ayrıca günümüz siyasetinde görmeye pek alışık olmadığımız biçimde; ÅŸartlar ne kadar çetin, siyasi konjonktür ne kadar elveriÅŸsiz olursa olsun; her kararımın, her tutumumun sorumluluÄŸunu almayı da mutlaka bildim. Nitekim ödenmesi gereken bedelleri de baÅŸkalarından bir beklentim olmaksızın her defasında ödedim. Bundan da asla piÅŸman olmadım.

BildiÄŸiniz üzere, 31 Mart 2024 Mahalli Ä°dareler seçimleri öncesinde Ä°YÄ° Parti olarak; yetkili kurullarımızın kararı doÄŸrultusunda seçimlere hür ve müstakil olarak girmeyi tercih ettik. Bu kararı almamızdaki gayemiz; partimizi Türkiye’de gittikçe yerleÅŸik hâle gelen siyasi kutupların yörüngesinden çıkartmak, milletimize de iki seçenek arasına sıkıştırıldığı rekabetsiz siyasetten kurtaracak nitelikte yeni bir seçenek sunarak ülkemize toplumsal, siyasi ve kurumsal çerçevede zararlarını hep beraber deneyimlediÄŸimiz kutuplaÅŸma ortamına son vermek için ilkesel bir adım atmaktı. Bu kararı alırken, kararı alan partinin genel baÅŸkanı olarak; karşımıza kimleri aldığımızı, elbette biliyordum. GöğüsleyeceÄŸimiz türlü zorlukların, gayri ahlaki propagandaların, satın alınmış iradelerce yapılacak galiz taarruzların, elbette bilincindeydim.
Potansiyel olarak alabileceÄŸimiz menfi seçim sonucu riskinin, velhasıl yine bir bedel ödeme gerekliliÄŸinin doÄŸabileceÄŸinin de pek tabii farkındaydım. Bu nedenle de süreç boyunca sonuçların sorumluÄŸunun ÅŸahsıma ait olduÄŸunu her fırsatta vurguladım. Ben ÅŸahsen seçim sonuçları kapsamında ödediÄŸimiz ve ödediÄŸim bedele razıyım. GeldiÄŸimiz noktada Ä°YÄ° Parti olarak ismimiz, bugünü kazanmak uÄŸruna yarınları tehlikeye atan kirli pazarlıklarla anılmıyorsa, ben bu bedele razıyım. Bugün Ä°YÄ° Parti sarsılmış; ama ne iktidarın ne ana muhalefetin ne de 2028 hesapları kovalayan bir takım aktörlerin arka bahçesi olmaya direnmiÅŸse, ben bu bedele razıyım. Ve hatta Ä°YÄ° Parti, bugünü feda etme uÄŸruna, bu gidiÅŸle yarın Türkiye’nin önüne çıkacak türlü musibetlere karşı her zamanki dik duruÅŸunu gösterebilecek bir tutum almayı baÅŸarabildiyse, ben bu bedele razıyım. Çünkü ben, dün olduÄŸu gibi bugün de milletimin, devletimin, memleketimin iyiliÄŸi için her türlü bedeli öderim. Bu kapsamda, seçimlere dair muhasebemizi yapacağımız, 2028’e giden yolda rotamızı belirleyeceÄŸimiz seçimli olaÄŸanüstü kurultayımızda Genel BaÅŸkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum. Kurultayımızın ÅŸimdiden; partimiz, milletimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, aday olacak tüm arkadaÅŸlarıma baÅŸarılar diliyorum.”

SEÇİM SONRASI ART ARDA İSTİFALAR YAŞANMIŞTI
31 Mart yerel seçimlerinin ardından Ä°YÄ° Parti’de ardı ardına istifalar yaÅŸanmıştı. Ä°lk olarak Bilge Yılmaz Ekonomi Politkaları BaÅŸkanlığı görevini bıraktığını açıklayıp, AkÅŸener’i de istifaya çağırmıştı. Ä°YÄ° Parti GÄ°K üyesi Ahmet Zeki Üçok da baÅŸarısızlığın sorumlusu olarak Meral AkÅŸener gördüğünü belirterek “Son elli yılın en büyük baÅŸarısına, en büyük sevincine, ortak olmamıza engel oldu. Sizleri affetmiyoruz” açıklamasını yapmıştı.
Ä°YÄ° Parti Antalya Milletvekili UÄŸur Poyraz ise AkÅŸener’in seçim öncesi “AkÅŸener’in aday olmayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın