Ä°mamoÄŸlu, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a mesaj gönderdi

0
3

31 Mart’ta yapılan seçimlerde Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı koltuÄŸunu koruyan Ekrem Ä°mamoÄŸlu, Financial Times’a verdiÄŸi röportajda CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a “Seçmenlerin mesajına cevap ver” çaÄŸrısında bulundu.

“AYNI ÅžEYLERÄ° YAPMAYA DEVAM ETMESÄ° HALÄ°NDE…”
Gazetenin Türkiye muhabiriyle bir röportaj yapan Ä°BB BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a seslenerek “Tek bir kiÅŸinin iradesinin devlete hakim olduÄŸu politikaları terk etmezse siyasi geleceÄŸi için endiÅŸelenmeli. ErdoÄŸan seçmenin mesajını almaması ve aynı ÅŸeyleri yapmaya devam etmesi halinde siyasi ömrü kısalacak. Her ÅŸey onun elinde” ifadelerine yer verdi.

“TIRNAK İÇİNDE OTORÄ°TER REJÄ°M DÄ°YEBÄ°LÄ°RÄ°Z”
Ä°mamoÄŸlu, “Ä°stanbul’daki bir kurum müdürünün bile mevcut yetkisini siyasi bir talimat olmadan kullanamadığı bir rejime, bir sisteme dönüştü. Tek bir kiÅŸinin iradesini yansıtan bir devlet yapısını bize veriyor” ifadesini kullanırken “buna tırnak içinde otoriter rejim diyebiliriz. Ama bence bu seçim sonuçta bütün bu yöntemi, bütün bu uygulamayı mahkûm etmiÅŸ ve reddetmiÅŸtir” yorumunu yaptı.

“ASLA SADECE Ä°STANBUL SEÇİMÄ° DEĞİLDÄ°”
Ä°mamoÄŸlu, 31 Mart seçimleri ile ilgili olarak da, “Bu asla sadece Ä°stanbul seçimi deÄŸildi. CumhurbaÅŸkanının [kendisini] muhatap ilan ettiÄŸi bir seçime dönüştü” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın