Motorine yüzde 3.3 indirim geliyor!

0
1

Son zamanlarda devamlı artan akaryakıt fiyatları bu kez ters köşe yaptı. Petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından motorine indirim geliyor. 25 Nisan’dan itibaren yüzde 3.3 indirimli satılacak.

Motorine bu sefer yüzde 3.3 indirim geliyor! Petrol fiyatlarındaki düşüşe bağlı olarak 25 Nisan Perşembe günü motorin fiyatında indirim yapılacak.

MOTORÄ°NE YÃœZDE 3.3 Ä°NDÄ°RÄ°M
Araç sahiplerini sevindiren haber, motorin fiyatlarında beklenen indirimi duyurdu. 21 Mart 2024’te motorine 1 lira 30 kuruÅŸ zam gelirken, 23 Mart’ta yüzde 2.3’lük bir indirim yapılmıştı. Bu seferki indirim oranı yüzde 3.3 olarak gerçekleÅŸecek. Brent petrol fiyatlarında deÄŸiÅŸiklik olmadığı sürece, 25 Nisan PerÅŸembe günü motorinde indirim bekleniyor. Resmi tatil olan 23 Nisan’da fiyat deÄŸiÅŸikliÄŸi gerçekleÅŸmemiÅŸti. Ä°ndirimle birlikte motorinin litresi 1 lira 40 kuruÅŸ ucuzlayacak ve Ä°stanbul’da ortalama litre fiyatı 40,78 liraya düşecek.

Motorine indirim üstüne indirim: Gece yarısından itibaren geçerli

GÃœNCEL AKARYAKIT FÄ°YATLARI
24 Nisan itibarıyla Ä°stanbul’da (Avrupa) motorinin litresi 42 lira 18 kuruÅŸ, Ä°zmir’de 43 lira 29 kuruÅŸ, Ankara’da ise 43 lira 4 kuruÅŸ olarak satılıyor. Benzinin litresi ise Ä°stanbul’da (Avrupa) 43 lira 58 kuruÅŸ, Ä°zmir’de 44 lira 68 kuruÅŸ, Ankara’da 44 lira 42 kuruÅŸ seviyesinde bulunuyor.

AKARYAKIT FÄ°YATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatıyla belirleniyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-Ä°talyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takibi yapılarak belirli bir fiyat deÄŸiÅŸim farkıyla gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın