Cuma, Temmuz 26, 2024
Ana Sayfa Manşet sabahın ilk ışıklarınakadar süren kayak mesaisi

sabahın ilk ışıklarınakadar süren kayak mesaisi

0
4

Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden Erciyes’te, yerli ve yabancı turistlerin kayak yaptığı toplam 112 kilometre uzunluÄŸundaki pistleri, geceden sabahın ilk ışıklarına kadar çalışan ekip hazırlıyor.

Erciyes’in 2 bin 188 metre yüksekliÄŸindeki Tekir Kapı’da bulunan tesislerinden gece karanlığında hareket eden ekip, Develi, Hisarcık, Tekir ve Hacılar kapılarındaki pistlerden 3 bin 400 metre yüksekliÄŸindeki Ottoman Tesisi’ne kadar olan pistleri sabahın ilk ışıklarına kadar kayakseverler için hazır ediyor.

Amatör ve profesyonel kayakçıların konforlu ÅŸekilde kayak yapabileceÄŸi tesislere sahip Erciyes’in toplam 112 kilometre uzunluÄŸundaki pistlerini hazır etmek için gayret gösteren ekip, yer yer 12 kar ezme aracının sığabileceÄŸi pistlerden birden fazla kez geçerek kilometrelerce yol katediyor.

Kar ezme aracı operatörü Eyüp Can Arıkan, Erciyes’in pistlerini en iyi hale getirmek amacıyla büyük bir gayretle çalıştıklarını söyledi.

Erciyes’in her alanda olduÄŸu gibi pistlerinin de kaliteli olduÄŸunu belirten Arıkan, ÅŸunları kaydetti:

“Yabancı ve yerli turistlere hitap etmesi açısından geceleri burada iÅŸe baÅŸlayıp sabahlara kadar tesislerimiz ve pistlerimizi hazır hale getiriyoruz. Hava ÅŸartları ne kadar olumsuz olursa olsun sabaha kadar her ÅŸeyin hazır olması için tüm çabamızı pistlere harcıyoruz. Buraya gelen insanlar ve turistler memnun kalsın istiyoruz.

Onların güvenliÄŸi için de biz ezme iÅŸlemini gerçekleÅŸtiriyoruz. Bu makinenin özelliÄŸi kayak pistlerindeki karı düzeltmesi ve oradaki karı sertleÅŸtirmesi. Gelen misafirlerimizin düzgün pistlerde kayak yapmaları ve güvenlikleri için bu makinelerle ezme iÅŸlemini gerçekleÅŸtiriyoruz. Makinemizin ön tarafındaki küreÄŸiyle kar olmayan bölgelere de kar çekiyoruz ve böylece her tarafta rahatlıkla kayabiliyorlar.”

Arıkan, gece saatlerinde iÅŸe baÅŸladıklarını, saat 05.00’e kadar süren iÅŸlerinin hava ÅŸartlarına göre bazen saat 11.00’e kadar devam edebildiÄŸini aktardı.

“Sabaha kadar 600 kilometrenin üzerine çıkıyoruz” 

Ekip olarak işlerini bitirdiklerinde pistlerin hazır hale geldiğini anlatan Arıkan, şöyle devam etti:

“Toplam pistlerimizin uzunluÄŸu 112 kilometre. Durmaksızın tüm pistleri ezip kontrol ederek, sabaha hazır hale getiriyoruz. DaÄŸ genelinde duruma göre 8 makine çalışıyoruz. 11 kiÅŸilik bir ekibiz. ÇoÄŸu pistlerimiz acemi ve profesyonel kayakçılara hitap ediyor. Bu pistlerimizin geniÅŸliÄŸi yer yer 6 makinelik veya 12 makinelik mesafeye kadar çıkıyor.

Biz geniÅŸliÄŸinden dolayı pistlerimizden bir defadan fazla, bazen 6 defa geçtiÄŸimiz için sabaha kadar 600 kilometrenin üzerine çıkıyoruz. Bu da demek oluyor ki bizim makinelerimizin her biri daÄŸ genelinde 100 kilometreden fazla yol yapıyor. Gece saatlerinde baÅŸlayıp sabah güneÅŸ doÄŸana kadar devam eden çalışmalarımız buraya gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin memnuniyeti ve güvenli bir hizmet alması içindir.”

Operatör Ahmet Aslan da turistlere Erciyes’i en iyi ÅŸekilde tanıtmak amacıyla pistleri mükemmel hale getirmek için çalıştıklarını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın