Swiss International’dan Ä°stanbul’a yatırım

0
407

Swiss International, toplam 20 milyon euroluk yatırımla İstanbul’da 10 ayrı butik otel açmak için harekete geçti.

Ä°STANBUL- Swiss International Otel Grubu, Tarihi Yarımada’ya 20 milyon euroluk 10 butik otel yatırımının ilki için Kube Gayrimenkul ile anlaÅŸma saÄŸladı. Yatırımın ilk ayağını oluÅŸturacak Sultanhamam’daki tarihi 2. Vakıf Han’ın, 32 odalı butik otel olarak hizmet vermesi planlanıyor.

AnlaÅŸmanın Ä°stanbul’daki imza törenine Swiss International Ãœst Yöneticisi (CEO) Henri W.R. Kennedie, Kube Gayrimenkul CEO’su RuÅŸen Baltacı ile Apex Danışmanlık ve Ticaret Grubu CEO’su Aran Hawker katıldı.

Tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Swiss International Ãœst Yöneticisi (CEO) Henri W. R. Kennedie, Swiss International olarak Türkiye’ye yatırım yapmanın heyecan verici olduÄŸunu ifade etti.

Kennedie, 2. Vakıf Han’ı en kısa sürede restore ederek 2020 yılı içinde hizmete açmayı planladıklarını belirterek, “Butik otel konseptimiz olan Swiss Butique markası ile faaliyet göstereceÄŸiz. Ä°stanbul, dünyanın en önemli ÅŸehirlerinden biri. Türkiye pazarına Ä°stanbul’dan giriÅŸ yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Tarihi Yarımada’da kısa sürede 10 ayrı butik otele sahip olmayı hedeflediklerini aktaran Kennedie, böylelikle toplamda 200 odayla misafirlerini ağırlayacaklarını bildirdi.

Kennedie, Ä°stanbul’un turizm potansiyeline iÅŸaret ederek, “Burada kültürlerin, mutfağın ve Ä°sviçre’nin mükemmel misafirperverliÄŸin karışımını sunacağız. Çalışmalarımıza, Türkiye’deki partnerlerimizden Kube Gayrimenkul ve Apex Danışmanlık ve Ticaret Grubu ile hızlı bir ÅŸekilde devam edeceÄŸiz.” dedi.

“Tarihi Yarımada için önemli bir yatırım”

Kube Gayrimenkul CEO’su RuÅŸen Baltacı da 2. Vakıf Han projesinin üzerinde çok uzun zamandır çalıştıklarını ifade ederek, “Bu projede uluslararası yatırımcıyla yolumuza devam etmek istiyorduk. Swiss International’la hedefimizi gerçekleÅŸtirmekten memnuniyet duyuyoruz.” diye konuÅŸtu.

Baltacı, Sultanhamam bölgesinin Ä°stanbul’un yeni cazibe merkezi olma yolunda ilerlediÄŸini, iÅŸ ortaklarının bu bölgede büyüme konusunda istekli olduÄŸunu ve iÅŸ birliklerinin kısa sürede yeni projelerle devam edeceÄŸini söyledi.

“Eski Ä°stanbul” diye tabir edilen bölgede, çok nitelikli ve kaliteli binaların bulunduÄŸunu aktaran Baltacı, şöyle konuÅŸtu:

“Bu binalar ne yazık ki lokal iÅŸletmeciler tarafından iÅŸletiliyor. Swiss International’ın o bölgeye farklı bir dokunuÅŸla Ä°stanbul için iyi bir yaÅŸam alanı oluÅŸturacağını düşünüyorum. 2. Vakıf Han projesi, 2 milyon euro ile baÅŸlayan bir yatırım. Swiss International’ın Tarihi Yarımada’da ulaÅŸmak istediÄŸi oda sayısı yaklaşık 200. Bu da Ä°stanbul’a 20 milyon euroluk yatırımı getirecek.”

Baltacı, Swiss International’ın, butik otellerle Ä°stanbul’a giriÅŸ yaptığını, alana indikten sonra 20 milyon euro ile yetinmeyip farklı konseptlerde daha büyük yatırımlar yapacağını düşündüğünü söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın