Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB başkanlığına yeniden seçildi

0
610

TÜRSAB’ın 24’cü Genel Kurulu’nda delegelerin 2510 oyunu alan Firuz Bağlıkaya yeniden başkan seçildi

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği-TÜRSAB’ın 24’cü Genel Kurulu’nda delegelerin 2510 oyunu alan Firuz Bağlıkaya yeniden başkan seçildi. TÜRSAB Başkanlığı için adaylıklarını açıklayan ve seçim kampanyalarını ayrı ayrı yürüten Davut Günaydın, Tansu Demir, Hasan Erdem seçim öncesinde birleşme kararı aldı. 3 aday ortak hazırladıkları beyaz listeyle seçime girdi. Davut Günaydın’ın başkan adaylığındaki ortak liste, 1464 oy aldı.
 Bağlıkaya, 3 yıl süreyle TÜRSAB Başkanlığı yapacak.Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı-TGA üyeliğine Türsab adayı olarak katılan İbrahim Halil Kalay ise 1418 oyla seçildi.


TÜRSAB’IN YENİ YÖNETİM KURULU
TÜRSAB’ın yeni yönetim kurulu, denetim kurulu ve disiplin kurulu asil üyeleri ise şöyle:  
“Yönetim kurulu; Firuz Bağlıkaya, Ali Bilir, Abdulhamit Kuk, Osman Tolga Gencer, Diyaeddin Şahin, Ceren Anadol, Hasan Eker, Soner Bacaksız, Nalan Yeşilyurt. Denetim Kurulu; Ahmet Özden, Yusuf Sandıkçı, Abdurrahman Fetullah Aşkın. Disiplin Kurulu; Hacı İbrahim Canatan, İbrahim Tanrıverdi, Mustafa Armağan”

FIRUZ BAĞLıKAYA, ‘HELAL OLSUN’ DIYE TEŞEKKÜR ETTI
24. Genel Kurul’da yeniden Türsab Başkanı seçilen Firuz Bağlıkaya, kendisinin yanında olanlara her cümlenin başında “Helal olsun…” diyerek teşekkür etti. Firuz Bağlıkaya konuşmasında “Eskilerle mücadele etmek gerçekten zormuş” diyerek kongrede eleştirileriyle tartışmalara yol açan Nebil çelebi ile ve konuşmasında eleştirilen diğer aday Hasan Erdem hakkında konuştu.

Firuz Bağlıkaya şöyle konuştu

ARKASıNDA HAK OLANıN SıRTı YERE GELMEZ
Helal olsun size… Başarı gerçekten söylüyorum sizin başarınız. Bugüne gelmek için verdiğiniz emeğe, yaptığınız fedakarlıklara gerçekten helal olsun Arkadaşlar. Sağolun varolun. Cesaretinize helal olsun. İşinizden eşinizden ayrılıp geldiğiniz zamana helal olsun. Nöbetinize, yüreğinize sesinize helal olsun.
Arkasında hak olanın sırtı yere gelmez. Rabbime şükürler olsun.
Bu muhteşem insanlara helal olsun. Bize emanet. Birlikte çıktığımız bu güzel yola inşallah devam edeceğiz.
Üyelerin tüm sandıklarda gerçekten büyük bir emeği var buna layık olmaya çalışacağız hep beraber.

ESKİLERLE MÜCADELE ETMEK ZORMUŞ
Değişimin devam ediyor olması önemliydi. 21 aylık bir sürede gerçekten bir şeyler yapıp yetiştirmek olayı kavramak, bir anlamda eskilerle mücadele etmek gerçekten zormuş.
Elimizden geldiği kadar yapmaya çalıştık. Kongre aslında aslında son derece kardeşçe geçti. Kardeşliğimizi bozan bir ya da iki kişi vardı. Malum. O her kongrenin kardeşliğini bozuyordu. Her kongrede aynı hareketleri tekrar ede ede kongremizi sabote ediyor. Biz cevap vermiyorum ama haziruna ayıp ediyorlar. Ümit ediyorum bundan sonraki kongrelerde en azından o arkadaşlarımız derslerini almıştır.

HEP BERABER YAPTıK
Çünkü bizim rakip olduğumuz arkadaşlarımızla bir sıkıntımız yok. Onlarla kardeş kardeş bu kürsüde buluşup konuşuyoruz. Ama gerçekten kongreyi karıştırmak isteyen arkadaşlarla sıkıntılıyız. İnşallah bundan sonra bu hataları yapmazlar. Bu kongre gibi kardeşçe aile ortamında çok daha sıcak geçer. Gerçekten mesleğimizin sorunlarını tartıştığımız bir yer olarak geçer. Hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonaki dönemde çok çalışmaya devam edeceğiz. Elimizden geldiği kadar hepimiz birlikte mesleğimize bir şeyler katmaya davam adeceğiz. Bu yolda benim yanımda olduğunuz için şükranlarımı sunuyorum. Hani biz bir şey yaptıysak hep beraber yaptık.


Firuz Bağlıkaya, Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı’ında Türsab adayı olarak 1424 oyla kazanan Halil İbrahim Kalay ile 1145 oyla kaybeden Emin Çakmak’ı sahneye çağırarak çiçek vererek kutladı.

DAVUT GÜNAYDIN: UZUN YILARDIR ÖZLENEN KONGRE OLDU
Yeniden Türsab Başkan seçilen Firuz Bağlıktaya, kaybeden aday Davut Günaydın’ın sahneye çağırarak teşekkür etti ve ona kürsüde söz verdi.
Davut Günaydın ise sözlerine “Uzun yıllar Türsab’ın özlediği bir kongre olmuştur” diye başlayarak şunları söyledi:
“Bu alkışlar size. Seçimin bir kaybedeni bir kazanı vardır. Bugün seçimin kaybedeni ben olmama rağmen mutlu bir şekilde gidiyorum. Bu tablo beni gerçekten çok mutlu ediyor. Seçimin tüm sorumluluğunu üzerime alıyorum. Tüm ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yeni yönetime başarılar diliyorum.yeni yönetimin bizim bilgimize becerimize ihtiyacı olduğu zaman hemen yanlarında olduğumu buradan duyurmak istiyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sağolun varolun. Hepinize teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB başkanlığına yeniden seçildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın