Fiyat listesi uygulaması kafaları karıştırdı

0
3

Yeni düzenlemeyle birlikte kafe ve restoran iÅŸletmeleri, müşterilere fiyatları daha ÅŸeffaf bir ÅŸekilde sunabilmek için giriÅŸ kapılarında ve masalarda fiyat listesi bulundurma zorunluluÄŸu getirildi. Ancak, bu uygulamaya esnafın tam olarak uyum saÄŸlamadığı ve kafa karışıklığı yaÅŸandığı gözlemlendi. Komite BaÅŸkanı Işıksever, konuyla ilgili olarak, “Esnaf arasında uygulamanın nasıl yapılacağı konusunda belirsizlikler var. Bu durum, esnafımızın kafa karışıklığı yaÅŸamasına neden oluyor” dedi.

Kafe ve restoran işletmecileri, giriş kapılarında fiyat listesi bulundurma zorunluluğu getirilen yeni düzenlemeye uyum sağlamakta zorlanıyor.

Ankara Ticaret Odası Kafe, Restoran ve Lokanta Komitesi Başkanı Abdurrahman Işıksever, esnaf arasında yaşanan kafa karışıklığına dikkat çekerek, uygulamanın tam olarak anlaşılamadığını belirtti.

UYGULAMAYA UYUM SAĞLANMAKTA ZORLUK ÇEKİLİYOR

Yeni yıl ile birlikte yürürlüğe giren düzenleme, kafe ve restoran iÅŸletmelerinin giriÅŸlerinde fiyat listesi bulundurma zorunluluÄŸunu öngörüyor. Ancak, bu uygulamaya esnafın tam anlamıyla uyum saÄŸlayamadığı ve bilgilendirme eksikliÄŸi olduÄŸu ortaya çıktı. Komite BaÅŸkanı Işıksever, konuyla ilgili olarak, “Kimse uygulamanın tam olarak ne olduÄŸunu bilmiyor. Bunların kamu spotuyla duyurulması bence daha güzel olur” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

NTV’den Sibel Can’ın haberine göre; yüksek fiyatların sektörü olumsuz etkilediÄŸini vurgulayan Işıksever, geçtiÄŸimiz yıl 2 binden fazla lokantanın kapanmak zorunda kaldığını ifade etti. Aynı zamanda komite üyesi Servet Alkan da bu durumun önüne geçilmesi için teÅŸviklerin artması gerektiÄŸini belirtti. Alkan, “Fiyat yansımalarından dolayı restoranda, dışarıda yemek yeme azalmaya baÅŸladı. O yüzden devletimiz de bu konuda bize destek olursa biz de bunu fiyatlara çok yansıtmayız” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

‘BÄ°Z DE KAZANMAK ZORUNDAYIZ’

DiÄŸer bir komisyon üyesi Beril Anaç ise yüksek fiyat eleÅŸtirilerine karşı çıkarak, iÅŸletmelerin de kar elde etmek zorunda olduÄŸunu ifade etti. Anaç, “Biz de kazanmak zorundayız ki harcayalım. Bunların hepsi satış fiyatlarına yansımak zorunda kalıyor” açıklamasında bulundu.

Kafe ve restoran işletmecileri, yeni düzenleme ve yüksek fiyatlar konusunda destek beklerken, sektördeki belirsizliklerin giderilmesi için adımlar atılması gerektiği

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın