Erkek öğrenci yurdundaki 10 çocuÄŸa istismar…

0
3

Antalya’nın Alanya ilçesinde özel bir yurtta kalan 10 erkek öğrenciye yönelik taciz ve istismarda bulunan eÄŸitmen G.R.U. (21) tutuklanmıştı. Skandalla ilgili yeni detaylar ortaya çıkarken G.R.U. hakkında toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. MaÄŸdur öğrencilerin ifadeleri, hazırlanan iddianamede yer aldı. Bir maÄŸdur çocuk ifadesinde, G.R.U.’nun kendisini yatakhaneye götürdüğünü, kimse duymasın diye elektrik süpürgesini açıp istismarda bulunduÄŸunu söyledi.
Alanya’da özel bir yurtta görevli eÄŸitmen G.R.U.’nun, geçen yıl 14 yaÅŸ altındaki 5 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduÄŸu iddia edildi.

BAKANLIK PEŞİNİ BIRAKMADI

Åžikayet sonrası ifadesi alınıp, serbest bırakılan G.R.U. hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, suç duyurusunda bulundu. Alanya Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nın talimatı ile G.R.U., 21 Kasım 2023’te yeniden gözaltına alındı. Ä°ÅŸlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen G.R.U., tutuklandı.

10 MAĞDUR ÇOCUK OLDUĞU ANLAŞILDI

Olayla ilgili yürütülen soruÅŸturma ve alınan ifadeler kapsamında taciz ve istismara uÄŸrayan öğrenci sayısının 10 olduÄŸu tespit edildi. G.R.U. hakkında 9 öğrenciye yönelik ‘sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar’, ‘çocuÄŸa karşı cinsel taciz’, ‘çocuÄŸa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri vermek ya da bunların içeriÄŸini göstermek’, 1 öğrenciye yönelik ise ‘nitelikli cinsel istismar’ suçlamasıyla toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ä°ddianame, Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Her satırı korkunç Antalyada erkek öğrenci yurdundaki 10 çocuÄŸa istismar… EÄŸitmene 94 yıl hapis istemi
ÖĞRENCİLERİN İFADELERİ İDDİANAMEDE

Ä°ddianamede öğrencilerin ifadeleri de yer aldı. Öğrenciler, G.R.U.’nun özel bölgelerine dokunduÄŸunu, müstehcen tekliflerde bulunduÄŸunu, cinsel çaÄŸrışım uyandırabilecek oyun oynattığını, kendisine karşı konulduÄŸunda fiziksel ÅŸiddet uyguladığını, müstehcen içerikli videolar izletip, o konularda konuÅŸtuÄŸunu, bazı çocukları ‘karı-koca’ ÅŸeklinde eÅŸleÅŸtirdiÄŸini, ‘gel seni karım yapayım’ dediÄŸini beyan etti.

“KÄ°MSE DUYMASIN DÄ°YE ELEKTRÄ°K SÃœPÃœRGESÄ°NÄ° AÇTI”

Bir baÅŸka öğrenci ise ifadesinde, G.R.U.’nun kendisini yatakhaneye götürdüğünü, kimse duymasın diye elektrik süpürgesini açıp istismarda bulunduÄŸunu söyledi. Aynı öğrenci, G.R.U.’nun diÄŸer öğrencilere yönelik de müstehcen söylemlerde bulunduÄŸunu duyduÄŸunu kaydetti.

Her satırı korkunç Antalyada erkek öğrenci yurdundaki 10 çocuÄŸa istismar… EÄŸitmene 94 yıl hapis istemi
“ZAMAN ZAMAN ÇOCUKLARLA ÅžAKALAÅžMAKTAYIM”

G.R.U. ise ifadesinde, “Zaman zaman çocuklarla ÅŸakalaÅŸmaktayım. ÅžakalaÅŸma esnasında ‘karım’ ÅŸeklinde söylemde bulunmuÅŸtum. Bunu cinsel bir amaçla yapmadım, özel bölgelerine dokunmadım” dedi.

CEP TELEFONU Ä°NCELENDÄ°

G.R.U.’nun cep telefonu incelemesinde, müstehcen internet sitelerine girildiÄŸi, müstehcen sosyal medya siteleri ve gruplarına üye olunduÄŸu, cihaz içerisinde müstehcen görüntülerin kayıtlı olduÄŸu, ifÅŸa videolarının paylaşıldığı internet sitelerine girildiÄŸi, erkek erkeÄŸe müstehcen görüntülerin kayıtlı olduÄŸu, sosyal medya üzerinden erkeklerle cinsel içerikli yazışmalar ve fotoÄŸraf paylaşımları olduÄŸu, çocukların beyanına iliÅŸkin baÅŸkalarıyla küfürlü mesajlaÅŸmalar olduÄŸu ve sosyal medyada 4 farklı kullanıcı hesabı bulunduÄŸu tespit edildi.

HIRSIZLIK, DARP, ATATÃœRK’E HAKARET Ä°DDÄ°ALARI

Ek olarak alınan bazı ifadelerde de G.R.U.’nun çocuklara zorla hırsızlık yaptırdığı, birbirlerinin çantalarından eÅŸya aldırıp, kendisine getirttiÄŸi, kantinden çocukların parasıyla kendisine bir ÅŸeyler aldırttığı, telefondan oynadığı oyuna çocukların parasıyla eÅŸya almak için para yüklettiÄŸi, oyunda yenildiÄŸi zaman da sinirlenip, çocuklara vurduÄŸu, Atatürk’e hakaret ettiÄŸi iddiaları da yer aldı.

DiÄŸer yandan G.R.U.’nun öğrencilere uyguladığı ÅŸiddet, bir öğrencinin cep telefonu kaydı ile ortaya çıktı. Görüntülerde G.R.U.’nun öğrencilere bağırdığı ve vurduÄŸu anlar yer aldı.

Her satırı korkunç Antalyada erkek öğrenci yurdundaki 10 çocuÄŸa istismar… EÄŸitmene 94 yıl hapis istemi
“OÄžLUMA CÄ°NSEL Ä°LÄ°ÅžKÄ° TEKLÄ°F ETMÄ°Åž”

Adının açıklanmasını istemeyen bir öğrenci velisi olayla ilgili DHA’ya açıklamada bulundu. Veli, “OÄŸlum, taciz olayını yeÄŸenlerime anlatmış. Biz de o gün öğrendik. Beni binanın arka tarafına çektiler. ‘Teyze bir ÅŸey söyleyeceÄŸiz’ dediler ve söylediler. O anda beynimden aÅŸağı kaynar sular döküldü. Çocuklardan isimleri aldım. GerçekliÄŸini öğrenmeye çalıştım. O anda sinirlenerek G.R.U.’yu aradım. Hoca, ‘Öyle bir ÅŸey yok’ dedi. 5 dakika sonra yurda gittik. G.R.U. kaçmıştı. OÄŸlum bize olayların çok defa yaÅŸandığını anlattı. OÄŸlum, G.R.U.’nun kendisine de cinsel iliÅŸki teklif ettiÄŸini ve kabul etmeyince çok kötü davrandığını söyledi. Dayak olayları da çıktı. Bir videoda dayak anı görülüyor. Normalde de geldiÄŸi günden beri bütün çocuklara dayak atıyormuÅŸ. Herkes dayak yiyormuÅŸ” dedi.

“NE KADAR KÖTÃœ ÅžEY VARSA ÇOCUKLARA YAPMIÅž, YAPTIRMIÅž”

Çocukların parasal ihtiyaçlarına yetemez olduklarını anlatan veli, “G.R.U.’nun çocukların parasıyla kantinden istediÄŸini aldığını, çocukların eÅŸyalarını çaldığını biliyorum. Her türlü ÅŸiddet var. Psikolojik ÅŸiddet var. Dayak var, hırsızlık var. G.R.U. ne kadar kötü ÅŸey varsa çocuklara yapmış, yaptırmış. OÄŸlum ilk senesinde yurttan çok memnundu. Ben de memnundum ama ta ki bu G.R.U. gelene kadar. G.R.U. geldikten sonra çocuÄŸumun psikolojisi bozuldu. ÇocuÄŸum öyle olunca benim de bozuldu. Gerçekten psikolojim altüst. Åžu an yıkık bir enkaz gibiyim” diye konuÅŸtu.

“BÄ°R SÃœRÃœ ÇOCUÄžUN MAÄžDUR OLDUÄžUNU ÖĞRENDÄ°K”

Mağdur çocuklardan birinin yakını da şunları anlattı:

“Bize geldi, yaÅŸananları anlattı. Kaldığı yurtta tecavüz, taciz, hırsızlık, cinsel içerikli videolar izletildiÄŸini, söyledi. Bunu 1 kiÅŸi yapıyormuÅŸ. Daha sonra yurda gittik, konuÅŸtuk ama ÅŸahsın orada olmadığını söylediler. Åžikayette bulunduk ve soruÅŸturma süreci baÅŸladı. Bu süreçte kendi çocuÄŸumuzun arkasını ararken; bir sürü çocuÄŸun maÄŸdur olduÄŸunu öğrendik.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın