Ardahan, Erzurum ve Kars’ta yollar karla kaplandı!

0
3

Ardahan, Erzurum ve Kars’ta kar yağışı ile soÄŸuk hava etkili oluyor. Birçok yeri karla kaplanan üç ÅŸehirde, buzlanmalar da yaÅŸandı.

Erzurum’da dün baÅŸlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, bugün yerini soÄŸuk havaya bıraktı.

Kentteki bazı araçların üzeri ile park ve bahçeler karla kaplandı. Soğuk hava nedeniyle kaldırım ve yollarda yer yer buzlanma meydana geldi. Şenkaya ilçesinde de etkili olan kar yağışı ilçe genelini beyaza bürüdü.

Değirmenlidere Mahallesi mevkiindeki karla kaplanan sarıçam ormanları ile yerleşim yerleri dron ile görüntülendi.

KARS
Kars’ta da dün baÅŸlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Sabah saatlerinde de etkisini sürdüren kar, kent merkezini beyaza bürüdü. Bazı vatandaşlar araçlarının üzerine biriken karları temizledi.

Sarıkamış ilçesinde kar yağışıyla aÄŸaçlar, bitkiler, araçlar karla kaplandı. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 20, Sarıkamış Kayak Merkezi’nde 180 santimetreye ulaÅŸtı.

Karın ağırlığına dayanamayan bazı ağaçlar dallarından kırıldı. Sarıkamış Belediyesi ve Karayolları 18. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, kar küreme ve tuzlama çalışması başlattı.

Vatandaşlar da ev ve iş yerleri önünde biriken karları temizledi.

VatandaÅŸlardan Ä°smail KaradaÄŸ, “Dün akÅŸamdan beri yaÄŸan kar kendini belli etti. Burası Sarıkamış, zaten kar da berekettir. Eskilerin ‘mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır’ deyimi kendini gösterdi” diye konuÅŸtu.

Bu arada yaban kuşları bitki tomurcuklarından beslenmeye çalıştı.

ARDAHAN
Ardahan’da da kar yağışı etkili oluyor. Kent merkezinde aralıklarla devam eden kar, yüksek kesimlerde yer yer tipiye dönüşüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın