BAE’den 35 milyar dolarlık bütçe! Dünyanın en büyüğü olacak.

0
1

BirleÅŸik Arap Emirlikleri’nden yetkililer, Dubai kentinde bulunan havalimanının beÅŸ kat geniÅŸletilerek dünyanın en büyüğü haline getirilmesi için 35 milyar dolarlık bütçe ayrıldığı bildirildi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet BaÅŸkan Yardımcısı, BaÅŸbakan ve Dubai Emiri Muhammed bin RaÅŸid Al Maktum, Dubai’deki Uluslararası Al Maktum Havalimanı’nın geniÅŸletilerek “dünyanın en büyük havalimanı” haline getirileceÄŸini açıkladı.

Al Maktum, “Bugün, Uluslararası Al Maktum Havalimanı’nın yeni yolcu terminalinin tasarımını onayladık.” ifadelerini kullanarak, Dubai Havacılık Åžirketi’nin proje için 35 milyar dolar bütçe ayırdığını belirtti.

HEDEF 260 MÄ°LYON YOLCU
Uluslararası Al Maktum Havalimanı’nın “dünyanın en büyük havalimanı” haline getirilerek beÅŸ katı kapasiteyle hizmet vermesinin planlandığını aktaran Al Maktum, yıllık 260 milyon yolcunun hedeflendiÄŸini kaydetti.

Al Maktum, havalimanında yolcuların uçaklara geçiÅŸi için 400 kapının olacağını ve 5 ayrı pistin bulunacağını aktararak, “Havacılık sektöründe ilk kez uygulanacak yeni teknolojiler kullanılacak” bilgisini verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın