Binanın yöneticisi konuştu: Sinema salonu olarak gözüküyor

0
3

BeÅŸiktaÅŸ’ta, 16 katlı bir binanın bodrum katındaki gece kulübünde çıkan yangında 29 kiÅŸinin hayatını kaybetti. Binanın yöneticisi Åžule Åžakat, daha önce ÅŸikayette bulunduklarını işçilerin iftar için davet edildiklerini belirterek, “Binanın yapılışında o alan sinema salonu olarak gözüküyor. Ãœst pasajın olduÄŸu yer fuaye, giriÅŸ kapısı olan yer çıkış, alttaki yer de tahliye yeri olarak yapılmış, ruhsatı öyle alınmış” dedi.

Yangın, Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi GönenoÄŸlu Sokak’ta dün saat 13.00 sıralarında 16 katlı binanın -1 katındaki ‘Masquerade’ adlı gece kulübünde çıktı. Ä°ddiaya göre, tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu. Patlamanın ardından gece kulübünü alevler sardı. O sırada kulüpte ve binada bulunanlar içeride mahsur kaldı. Ä°hbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve saÄŸlık ekibi sevk edildi. Yangında 29 kiÅŸi hayatını kaybetti.

“DAHA ÖNCE ŞİKAYETÇİ OLDUK”

Apartman yöneticisi Şule Şakat, daha önce bina içerisinde gece kulübü bulunması nedeniyle şikayetçi olduklarını ifade etti.

Åžule Åžakat, “İçeride oksijen tüpünün patlamasıyla çıkan bir yangın. Ses nedeniyle izole edilmiÅŸ bir yerdi, herhalde bir patlama olması lazım, onun sonucunda oldu. Çıkışa çok yakın olması içeridekilerin de dumandan boÄŸulduÄŸunu düşünüyoruz. YoÄŸun bir duman altında kalmışlar. Biz yapıldığı günden beri istemiyoruz, ÅŸikayette bulunduk. Eskiden ilk açıldığında tv stüdyosu olarak kullanılıyordu o zaman bir sıkıntı yoktu. Binanın yapılışında o alan sinema salonu olarak gözüküyor. Ãœst pasajın olduÄŸu yer fuaye, giriÅŸ kapısı olan yer çıkış, alttaki yer de tahliye yeri olarak yapılmış, ruhsatı öyle alınmış” dedi.

“HERKES GELSÄ°N, ORTALIÄžI TOPARLAR Ä°FTAR YAPARIZ’ DEMÄ°ÅžLER”
Mekan sahibi ile daha önce görüştüğünü belirten Åžakat, işçilerin de iftar için toplandıklarını belirterek, “Ses ve güvenlik açısından görüştük. Tadilat süresinde en başından beri sesin fazla olması ve binamızda gece kulübü istemedik. Aynı yerden girip çıkıyoruz. Ä°ftar için davet edilmiÅŸler. Tadilat vardı, ‘herkes gelsin ortalığı toparlar iftar yaparız’ demiÅŸler. 15 gün önce belediyeye baÅŸvuru yapmıştık karot almalarını istedik ama mal sahibi izin vermediÄŸi için onu bile yapamadık” diye

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın