Elite World Hotels’den Sapanca’ya 650 milyon TL otel yatırımı

0
798

Türkiye’nin en büyük wellness ve spa alanına sahip oteli Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort’un kapılarını açtı

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
SAPANCA – Türkiye’nin giderek büyüyen yerel otel zinciri Elite World Hotels’in Sapanca’da 44 dönüm arazide 650 milyon TL’lik yatırım ile hayata geçidiği 500 odalı, Türkiye’nin en büyük wellness ve spa alanına sahip oteli Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort’un kapılarını açtı.
İstanbul başta olmak üzere; Marmaris ve Van’da yer alan toplam 8 oteliyle hizmet veren, Türkiye’nin en hızlı büyüyen yerel otel zinciri Elite World Hotels, Sapanca’da bir ilki gerçekleştirerek bölgenin en donanımlı ve en yüksek kapasiteli otel yatırımını tanıtırken ‘Elite World Hotels’I Türkiye’nin markası olarak dünyaya açacaklarını duyurdu.

elite-world-hotels’in-sapanca.JPG
elite-world-hotels’in-sapanca-006.jpg
elite-world-hotels’den-sapanca’-001.jpg

ELITE WORLD HOTELS, YÖNETİMİ TANITIM YAPTI
Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort’ta gazetecilere yapılan tanıtımda Elite World Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Elik, Elite World Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu, Elite World Hotels Genel Müdürü Ünsal Şınık, Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort Genel Müdürü Ünal Sabuncu, Elite World Sapanca Spa Danışmanı Dubai Merkezili Shenka Şirketi sahibi Miriam Seferian yer aldı.



ÇOŞKUN ELİK: ELITE WORLD HOTELS DÜNYA MARKASı OLACAK
Elite World Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Elik, “2020 yılında Elite World Hotels markasını yurtiçi ve yurtiçinde franchising veya management şeklinde yaygınlaştıracağız. Biz şehir otelciliği yapıyoruz ve kongre turizmini hedefliyoruz. Kongre turizmiyle kısa sürede Sapanca’da katma değerli ziyaretçi profili yaratacağız” şeklinde konuştu.

RUSYA’YA YATIRIMA VİCDANIM ELVERMEDİ
Çoşkun Elik, Rusya’nın St.Petersburg kentinde 7 yıl önce otel yapmak için aldıkları yere 600 odalı ve deniz kıyısında 200 odalı olmak üzere iki otel yapacacaklarını belirterek “Uçak krizi ile ilk projeyi durdurduk. Bütün izinleri almıştık. Ancak Türkiye ile sorun yaşayan bir ülkede yatırıma vicdanım elvermedi. Yurtiçi yatırımlara dönerek Küçükyalı ve Basın Ekspress Yolu’nda iki otel yaptık. Şimdi ise durumlar düzeldi 2023’te St.Petersburg’taki oteli yapacağız” dedi.



TURİZM ÖĞRENCİLERİNE İŞ İMKANI VERİYORUZ
Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort’ta başta Sapanca olmak üzere; Kocaeli ve Sakarya şehirlerinde yaşayan çalışanlar ile birlikte 428 kişiye istihdam sağladıklarını anlatan Coşkun Elik, ağırlıklı turizm ve otelcilik öğrencileri ve yeni mezunlar ile çalıştıklarını belirtti. Bölgeye sağladıkları istihdam desteğini artırmaya devam edeceklerini söyleyen Elik, Sapanca yatırımlarının bölge halkının da ekonomik açıdan gelişmesine katkıda bulunacağını bildirdi.

elite-world-hotels’in-sapanca-002.JPG

ÜNSAL ŞINIK: İLAVE 600 AĞAÇ DİKİLDİ
Elite World Hotels Genel Müdürü Ünsal Şınık, İtalyan kampı olarak bilinen 44 dönüm arazi içinde 650 milyon TL yatırım ile hayata geçirilen 500 oda kapasiteli Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort, Sapanca için tek ağaç kesilmedğini, ilave olarak 600 ağaç dikildiğini söyledi.

elite-world-hotels’in-sapanca-003.JPG
elite-world-hotels’den-sapanca’-002.jpg

Şınık, otel projesi için kuzey ülkelerinin yapı örnekleri incelenerek doğayla içiçe belirlenen konseptle hazırlanan Elite World Hotels, Sapanca için 7 ay doğa öncelikli planlama yapıldığını anlattı.

“LEEDS HOTELS” SERTIFIKASıNı ALDı VE DÜNYADA BÜYÜYECEK
1.5 yıl sonra proje tamamlanınca , 22 ayda yatırım tamamlandı ve işletmeye açılan Elite World Hotels, Sapanca‘nın Mimarisi doğal malzemelere dayanan ve inşası sırasında hiçbir ağaç kesilmeden doğaya duyarlı bir konseptte yapıldığını söyleyen Ünsal Şınık, “Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort’un peyzaj çalışmaları sırasında 600’ün üzerinde ağaç ekimi gerçekleştirildi. Doğayı koruma ve çevreci bir yapı oluşturma amacıyla inşaat sürecinde çevreci uzman ekiplerle çalışmaları tamamlanan Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort, LEEDS sertifikasına sahip bir işletme olma özelliği de taşıyor” dedi.

elite-world-hotels’in-sapanca-003.jpg
elite-world-hotels’in-sapanca-004.JPG
sapanca-elik-ascilar.jpg
elite-world-hotels’den-sapanca’-003.jpg
elite-world-hotels’in-sapanca-005.JPG
elite-world-hotels’den-sapanca’-004.jpg

TURQUALITY PROGRAMINDAN YARARLANIYORUZ
Ünsal Şınık şunları anlattı: “Devletin yurt dışında Türk markaları yaratmak için hazırladığı Turquality programından yararlanıyoruz. Satış ve pazarlama ekibimiz güçlendiği için bu desteği aldık. Yurt dışında marka olarak pazarlama bacağından yararlanan yararlanan ilk yerli otel zinciriyiz. 2008 den bu yana altyapımız hazırdı. Turquality’in kurallarını otel yapısı ile uyumlu hale getirmeye çalıştık. Konaklama sektöründe ilk olduk. Önümüzdeki yıl Turquality’in bir üst kategorisine geçmeyi hedefliyoruz.

ALT MARKA YARATABİLİRİZ

Biz markamızı ve bilgimizi satışa çıkardık. Fanchising ve management yöntemleri ile byümeyi planladık. Bu sistemde marka verme, kiralama veya işletme şeklinde çalışma yapacağız. Gelecek yıldan itibaren büyüme planımızı böyle geliştireceğiz. Yerli otel zinciri olarak olgunlaştık. Halen yurtdışından 3-4 tane talep var, değerlendireceğiz. Asıl işimiz şehir otelciliğidir. Bu alanda gelişeceğiz. Türkiye’nin büyük kentlerinden başlayacağız. Verimli şehirlerde olacağız. Franchising ve management takvimine göre alt marka yaratabiliriz.”



EMEL ELIK: ÜST SEGMENTİ HEDEFLİYORUZ
Elite World Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu, 8 otelleri ve 4200 yatak kapasiteleri bulunduğunu belirterek “Yüzde 80 doluluk hedeflemiştik. Ancak bu yıl sonu yüzde 70’i yakalayacağız. 2018 yılı itibarıyla otellerin fiyatları yükselmeye başladı. Sapanca için 850 TL’den başlayan fiyatlarla duyuru yaptık. Ama bu çeşitli paketlerde değişkenlik gösterir. 2020-2024 yılları arasında çok iyi olacağını ve ortalama yüzde 70 doluluk bekliyoruz. Misafir profilinde üst segmenti hedefliyoruz. Otellerde kişi başı harcamaları yükseltmek istiyoruz. Sapanca’ya mevcut pasta yerine, yeni pazarlar kazandırmayı planlıyoruz. İç pazara artı olarak Avrupa başta olmak üzere yabancı pazarları almak istiyoruz. Sapanca’yı Rusya ve Ortadoğu pazarı tercih ediyor.”


Elit World Hotels Mutfak Koordinatörü Mithat Yalçınkaya, ekibiyle birlikte Elite World Hotels’in Sapanca’ye özel menü hazırladıklarını söyledi. Yalçınkaya, otelin sağlıklı yaşam ve çevreyi koruyan anlayışına uygun olarak konuklara en sağlıklı, lezzetli ve  Elite World Hotels’in özel yiyeceklerini sunduklarını söyledi.




SAPANCA’DA KONGRE İÇİN AKTİVİTELER PLANLADIK
Sapanca’yı, Elite World Sapanca Hotel ile kongre merkezi yapmayı hedeflediklerini söyleyin Emel Elik şöyle devam etti: “Sapanca’ya kongre segmenti getirecek altyapıyı oluşturduk. Otelin toplam 18 salonu ve 2200 metrekarelik kongre imkanı bulunuyor. Kongre katılımcıları için tesiste eğlence parkı, green garden başta olmak üzede aktiviteler yapılacak. Ayrıca 22 dönüm orman arazi var. burada paintball, yürüyüş gibi sportif faaliyetlere imkan verilecek. Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort’da yüksek kapasiteli toplantı ve kongre salonları yaptık. Toplamda 2 bin 200 metrekare sütunsuz 1 kongre ve 18 farklı büyüklükte 3 bin kişi kapasiteli toplantı salonlarımız bulunuyor. Farklı illerde gerçekleşen kongreleri ve büyük etkinlikleri Sapanca’ya kazandırmayı amaçlıyoruz. Otelimizde her misafirimizin isteği için özenle düşünülmüş farklı tasarım ve konseptlere sahip yeme-içme alanlarımız bulunuyor. Aktivite alanlarımız ise; Game Arena, bowling, Kids Club, biyolojik gölet, tenis kortları, basketbol sahası, açık havuz, macera parkları ve Aquapark’tan oluşuyor.”

saman-terapi.jpg

8 BIN 500 METREKARE ILE TÜRKIYE’NIN EN BÜYÜK SPA ALANI
Emel Elik Bezaroğlu, Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort’ta Bölgenin ilk ve tek biyolojik göleti, Türkiye’nin ilk tuzlu su ısıtmalı açık havuzu, 8 bin 500 metrekare ile Türkiye’nin en büyük wellness ve spa alanı, çocuklara özel spa alanı, 3 bin kişi kapasiteli toplantı salonları ile birçok ayrıcalığın bir arada sunulduğunu söyledi.
Bezaroğlu, “Spa da Türkiye’de bir ilk olan 5-15 yaş aralığındaki çocuklara hizmet veren ‘Kid’s Own Spa’ bulunuyor. İçeriğindeki programlar sayesinde çocuklar ebeveynleriyle keyifli vakit geçirebiliyor. Bunların yanı sıra bünyemizde yer alan ‘Medi-spa’ ile sağlık ve beslenmeye entegre edilmiş vücut şekillendirme ve yaşlanma karşıtı tedavilerden yararlanılabilir.
Havuzlarda, titreşim terapisinin bile bulunuyor. Açık havada yer alan sıcak su havuzunun tüm havuzları bağlanıyor ve konukların kar yağarken bile havuza girilebiliyor” dedi.



MIRIAM SEFERIAN: YAĞMUR KORIDORLARI, SAMAN TERAPI ODALARI
Elite World Sapanca Spa Danışmanı Dubai Merkezili Shenka Şirketi sahibi Miriam Seferian, farklı bir spa uygulaması yaptıklarını ve kullanılan yöntemin klasik dışında olduğunu söyledi. Miriam Seferian spa hakkında şunları anlattı: “Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort’ta sunduğumuz wellness hizmetlerini, misafirlerimiz için evlerine döndükten sonra da devam edebilecekleri bir yaşam felsefesi haline getirmeyi hedefliyoruz. Bunu sağlamak için Türkiye’de ilk defa otelimizde deneyimleyebilecekleri çok özel uygulamalar yarattık.



Özel olarak tasarlanmış kneipp yürüyüş havuzları, yağmur koridorları, saman terapi odaları, açık havada sıcak tuzlu su lagünleri ile açık hava sauna ve açık hava buhar odaları sunuyoruz. Masaj ve cilt bakımının ötesinde; wellness ve spa programları sunan bölgemizdeki ilk ve tek otel olmakla beraber programlarımızda bütünsel bir yaklaşımla oluşturduğumuz Watsu, ses şifası ve meditasyonlar yer alıyor.Bu haber toplam 1191 defa okunmuş

Kaynak: Elite World Hotels’den Sapanca’ya 650 milyon TL otel yatırımı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın