Gençlik aşısı gibi “frenk inciri” turistlerin gözdesi oldu

0
471

Frenk inciri vücut performansını artırma özelliği ve insana ‘gençlik aşısı’ gibi gelmesiyle turistlerin tercihi oldu.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA – Halk arasında ‘frenk inciri’ diye bilinen ülkemizde Ege ve Akdeniz kıyılarında yetişen ‘kaktüs inciri’ cildi geren ve gençleştiren özelliği ile turistler tarafından kapışılıyor. C vitamini deposu ve antioksidan özelliği bulunan frenk inciinin kas dokusunu güçlendirme, kolestrolü düşürma, tansiyon dengeleme, sindirim sistemini düzeltme gibi özellikleri bulunuyor. Ancak frenk incirinin en önemli özelliği olan cildi güzelleştirme, kırışıklıkları azaltma, gözaltı şişliklerini yoketme ve vücut performansını artırma özelliğinin insana ‘gençlik aşısı’ gibi gelmesiyle turistlerin tercihi oldu.



ELMA GİBİ SOYUP İKRAM EDİLİYOR
Semt pazarlarında meyve ve sebze satan Ahmet Çınar, ”Turistler kaktüs incirini merak ediyorlar. Merak edip ellerine almaya kalkinca dikenleri eline batıyor ve korkarak vazgeçiyorlar. Bizde turistlerin ilgisini çeken frenk incirini, dikenleri ellerine batmasın diye elma gibi soyarak ikram ediyoruz. Tadını çok beğeniyorlar. Özelliklerinden bahsedince hemen satın alıyorlar” dedi.

TANSİYONU DÜZENLİYOR
Doktor Durmuş Aytar, kaktüs meyvesi olan frenk incirinin cok güçlü antioksidan ürettiği ve C vitamin depou olduğu için hastalıklara karşı insanların direnç sistemini güçlü tuttuğunu ve tansiyonu düzenlediğini söyledi.

FRENK İNCİRİ TOPLAMAK ZOR
Frenk inciri yetiştiren Emine Baştuğ, kaktüslerden meyvenin toplanmasının zor olduğunu ve dikenler batmadan toplamanın ustalık istediğini söyledi.
Emine Baştuğ, “dikenler battığı yerde sürekli kaşıntı yapar ve acı verir. Bu nedenle kimse toplamaya cesaret eemez. Ama tadına varınca da vazgeçemez” dedi.

Kaynak: Gençlik aşısı gibi “frenk inciri” turistlerin gözdesi oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın