JetBlue Airways hisseleri Carl Icahn ile yükselişe geçti

0
4

JetBlue Airways (JBLU) hisseleri, ünlü yatırımcı Carl Icahn’ın havayolu ÅŸirketinin %9,91 hissesini satın aldığını açıklamasının ardından Pazartesi günü piyasa sonrası iÅŸlem seansında %8’in üzerinde bir deÄŸer artışı yaÅŸadı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na 1 Åžubat’ta sunulan resmi bir belge, Icahn’ın hisse senetlerini gerçek deÄŸerlerinin altında fiyatlandırıldığı ve cazip bir yatırım fırsatı olarak deÄŸerlendirdiÄŸi için satın aldığını gösteriyor.

Belgede ayrıca, yatırımcının havayolu şirketinin üst yönetimi ve yönetim kurulundaki kişilerle yönetim kurulunda bir pozisyon elde etme potansiyeli hakkında görüşmeler yaptığı ve yapmaya devam etmeyi planladığı belirtiliyor.

Carl Icahn, agresif bir ÅŸekilde ÅŸirket satın alan bir yatırımcı olarak çekiÅŸmeli geçmiÅŸiyle tanınıyor ve en ünlü satın alması 1980’lerde Trans World Airlines’ı agresif bir ÅŸekilde ele geçirmesiydi.
Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

JetBlue Airways Hisseleri Carl Icahn’ın Havayolu Åžirketinin %10’una Sahip Olmasıyla YükseliÅŸe Geçti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın