Pahalılık zirvede, otellerde ‘ucuzluÄŸun sonu’ geliyor

0
3
VÄ°YANA – Viyana’da yapılan Orta ve DoÄŸu Avrupa Otel Yatırım Konferansı HOTCO’da otellerde ucuzluÄŸun sonunun geldiÄŸi belirtildi. KonuÅŸmacılar, tatil köyleri, saÄŸlık ve lüks konular hakkında otel finansmanından personel alımına kadar her konuda maliyetler arttıkça konuklara yansıtılan fiyatların da arttığını söylediler. Panelistler, pahalı tatillerinden kaçan gezginlerin modası geçen ve daha ucuz kalan Avrupa’daki diÄŸer destinasyonlara yönelmelerine yol açtığını belirttiler.

DÜŞÜK MALIYETLI HAVAYOLLARINDA BİLE FİYATLAR ARTTI
Toplantının teması “UcuzluÄŸun Sonu” olarak adlandırıldı. Dünya çapındaki bazı otel pazarlarındaki dolulukların 2019 seviyelerinde toparlanmasına raÄŸmen, otel ortalama günlük fiyatlarının aylardır arttığı anlatıldı. Bu arada düşük maliyetli havayolları için bile fiyatlarının arttığı bildirildi.

2019’A GÖRE DAHA PAHALI
Hyatt Hotels Corp.’un Orta ve DoÄŸu Avrupa’dan sorumlu baÅŸkan yardımcısı Takuya Aoyama, insanların Akdeniz’de tatile gitmesinin 2019’a göre daha pahalı olduÄŸunu söyledi.

Takuya Aoyama, “Otelcilerin büyük çoÄŸunluÄŸu için mevcut oda başına gelir artıyor. Orta ve DoÄŸu Avrupa’da doluluk oranı tam anlamıyla gerilemedi ve Akdeniz’dekinden biraz daha düşük, o da yüzde 100 geri dönmedi” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın