Türkiye’nin en popüler rotaları

0
1

Kış sezonuna ait uçuş verileri açıklandı. Artan akaryakıt ve döviz kurundaki dalgalanmalar uçak biletleri fiyatlarında artışa neden oldu. Kış sezonunun yurt içi popüler destinasyonları İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir ve Erzurum oldu.

Biletbayisi.com’un kış sezonu uçuÅŸlarına iliÅŸkin açıkladığı verilere göre, geçen yıl aralık, 2024 Ocak ve Åžubat aylarına ait uçuÅŸ istatistikleri, kış sezonu uçuÅŸlarında geçen yıla göre dikkate deÄŸer bir yüzde 25’lik artış gösterdi.

Åžirket yetkilileri, salgın öncesinde seyahat etme isteÄŸindeki artışın devam ettiÄŸini ve seyahat endüstrisindeki bu olumlu eÄŸilimin etkilerini gördüklerini belirtti. Özellikle yurt içi ve yurt dışı bilet satışlarında kayda deÄŸer bir artış yaÅŸandı. Yurt içi bilet satışlarında yüzde 25, yurt dışı bilet satışlarında ise yüzde 20’lik bir artış gözlendi. Bu artış, özellikle tatil destinasyonları olan Antalya, Bodrum ve Ä°zmir gibi bölgelerde belirginleÅŸti.

YURT İÇİ UÇAK BİLETİ FİYATLARINDA ARTIŞ
Buna karşın, seyahat talebinin artmasıyla birlikte, uçak biletlerinin fiyatlarında da bir artış yaÅŸandı. Artan akaryakıt ve döviz kuru dalgalanmalarının etkisiyle, ortalama yurt içi uçak bileti fiyatları geçen yıla göre yüzde 15 artış gösterirken, yurt dışı uçak bileti fiyatlarında ise yüzde 10’luk bir yükseliÅŸ kaydedildi.

Bilet kullanıcılarının çoğunluğunu aileler oluştururken, iş seyahatlerinde olanlar ve turistler de önemli bir paya sahipti. Kış sezonunun popüler yurt içi destinasyonları arasında İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir ve Erzurum öne çıkarken, popüler yurt dışı destinasyonları ise Almanya, Hollanda, Azerbaycan, İran ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak belirlendi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın