YÖK’ten denklik kararı: YKS ÅŸartı kalkıyor

0
2

YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde en iyi eÄŸitim veren üniversitelerden mezun olan öğrencilere yönelik denklikle ilgili yeni bir düzenleme getirildi. Dünya sıralamalarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olan öğrencilere, Türkiye’de eÄŸitim görmüş öğrencilere tanınan denklik hakkı doÄŸrudan saÄŸlanacak. Ä°lk bin sıralamasında yer alan üniversitelerden mezun olanlarda YKS’ye girme ÅŸartı da olmayacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışında eÄŸitim almış olan öğrencilerin diplomalarının Türkiye’de tanınması ve denklik iÅŸlemlerine iliÅŸkin yeni bir düzenleme yayınladı. 15 Mart 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan “Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik YönetmeliÄŸi”nde yapılan deÄŸiÅŸiklik için uygulamada bazı tereddütlerin giderilmesini amaçlandığı ifade edildi.

Ä°LK BÄ°NE GÄ°RENDE YKS ÅžARTI ARANMAYACAK
Belirlenen usul ve esaslara göre, dünya sıralamalarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlar için denklik iÅŸlemlerinde kolaylıklar getiriliyor. Artık bu üniversitelerden mezun olanlar, YKS’ye girmek zorunda kalmadan Türkiye’de denklik alabilecekler.

TIP, DİŞ HEKİMLİĞİ, ECZACILIK VE HUKUK PROGRAMLARI DA DAHİL
YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluÅŸu tarafından yapılan sıralamalarda ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar, tıp, diÅŸ hekimliÄŸi, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere tüm programlardan doÄŸrudan denklik alabilecekler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın