38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali başlıyor

0
6

Sevda-Cenap And (SCA) Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar Alpay Yüksel, 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin caz müzikten oda müziÄŸine kadar farklı kategorilerde 12 ülkeden 300 sanatçıyı bir araya getireceÄŸini söyledi.

Yüksel, 4 Nisan’da baÅŸlayacak 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’ne iliÅŸkin deÄŸerlendirmede bulundu.

İlk yıllarda festivalin Dışişleri ve Kültür ve Turizm bakanlıklarının talepleri ile oluşturulduğunu belirten Yüksel, zaman içinde etkinliklerin çeşitlendirilerek, Türk bestecilerin eserlerinin seslendirildiğini ve ilk seslendirilişlerin de yapıldığı programlar hazırlandığına dikkati çekti.

“FESTÄ°VAL ANKARA’NIN KÃœLTÃœREL HAYATINA CANLILIK KATIYOR”

Festivalin Türk sanatçılara eÄŸitim olanağı yarattığını ve yurt dışında konser verme imkanı saÄŸladığını vurgulayan Yüksel, etkinliÄŸin Ankara’nın ekonomik ve kültürel hayatına da canlılık kattığını söyledi.

Festivalin her sene vakıfın kurucusu Cenap And anısına bir konserle baÅŸladığını belirten Yüksel, “Tüm nesillere hitap edecek, Ankaralı seyircimizin de katkıları, talepleri ve deÄŸiÅŸen kategorilerin eklenmesi ile çok zengin bir festival programı oluÅŸtu. Klasik müzik, oda müziÄŸi, barok müzik, caz, dans, erken dönem müziÄŸi toplulukları ile zengin bir program hazırladık” dedi.

38. festivalin, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın kuruluÅŸunun 50. yılında, sanatseverlere armaÄŸan olarak vakıf öz kaynakları ile yerli ve yabancı kurumların katkılarıyla düzenlendiÄŸini belirten Yüksel, festivalin MEB Åžura Salonu, CSO Ada Ankara konser salonları, Bilkent Konser Salonu, Çankaya Sahne, Flow Digital Theater CerModern ve Resim Heykel Müzesi Salonu’nda gerçekleÅŸeceÄŸini bildirdi.

Yüksel, festivalin açılış konserinin ÅŸef Ender Sakpınar yönetiminde EskiÅŸehir BüyükÅŸehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve ödüllü genç gitarist Özberk Miraç Sarıgül solistliÄŸinde, Cemal ReÅŸit Rey’in gitar konçertosunun eksiksiz halinin ilk seslendiriliÅŸi ile yapılacağını belirtti.

Festivalde, Japonya, Almanya, Çekya, Hırvatistan, Rusya, Macaristan, Gürcistan, Norveç, Azerbaycan, Fransa ve Ä°talya’dan senfonik konser, modern bale, oda müziÄŸi ve caz kategorilerinde klasik müzik, barok müzik, dans ve caz alanlarının seçkin örneklerinin sunulacağı, Türkiye dahil 12 ülkeden 300’ü aÅŸkın sanatçı ve topluluÄŸun da etkinlikte yer alacağı bilgisini veren Yüksel, festival kapanış konserinin, Rus ÅŸef Vladimir Fedoseyev yönetimindeki Rusya’nın ve dünyanın en bilinen senfoni orkestralarından biri olan Moskova Çaykovski Senfoni Orkestrası ile gerçekleÅŸeceÄŸini söyledi.

Yüksel, vakfın web sitesi www.ankarafestival.com adresinde konserlere ilişkin detaylara ulaşılabileceğini kaydetti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın