Herkesin gözünden kaçtı: Q Bank kimin çıktı?

0
1

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 12 Ekim 2022’de aldığı kararla kurulan Qbank’ın kurucu ortağı Ali Ercan’ın, geçtiÄŸimiz yıllarda rüşvet ve maden kazalarıyla medyada yer bulan Nurullah Ercan’ın oÄŸlu olduÄŸu öğrenildi.
Geçen hafta kuruldu, herkesin gözünden kaçtı: Q Bank kimin çıktı
İş insanı Nurullah Ercan’ın oğlu olan Ali Ercan, 6 Şubat 1986 tarihinde Konya’da doğdu. Lise öğrenimini TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi’nde tamamladıktan sonra İngiltere’de University of Leicester’da İş İdaresi öğrenimi alarak 2007 yılında mezun oldu. Ardından aile şirketlerinde yöneticilik yapar Ercan, QUA Granit firmasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak bulunuyor.

Baba Nurullah Ercan tanıdık isim

Baba Nurullah Ercan, İzmir’in Menderes ilçesinde yaptığı otelle ilgili haber olmuş, imara aykırı inşaatına göz yumma karşılığında Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a kayınpederi üzerinden rüşvet verdiği iddia edilmişti.

Geçen hafta kuruldu, herkesin gözünden kaçtı: Q Bank kimin çıktı – Resim : 1
Ayrıca Ercan’a ait madende 2009 yılında patlama sonucunda göçük olmuş ve 19 işçi hayatını kaybetmişti. Bu olayda ihmal olduğu öne sürülüp 750 TL’lik gaz ölçüm cihazı olmadığı için bu felaketin yaşandığı iddia edilmişti. Ercan’a ait başka bir madende ise 7 işçi hayatını kaybetmişti.

ERCAN ŞİRKETLER TOPLULUĞU BÜNYESİNDE BULUNAN ŞİRKETLERLE KURULDU
BDDK Resmi Gazete’de yayımlanan Q Yatırım Bankası kuruluÅŸu ile ilgili kararın tam metni:

“Kurul BaÅŸkanlığının 11.10.2022 tarihli gündem yazısı ekinde gönderilen 11.10.2022 tarih ve sayılı yazı ve eklerinin incelenmesi sonucunda;

Bankaların Ä°zne Tabi Ä°ÅŸlemleri ile Dolaylı Pay SahipliÄŸine iliÅŸkin YönetmeliÄŸin 4 üncü maddesi kapsamında alınan bilgi ve belgeler ve söz konusu bilgi ve belgelere yöneklik aynı maddenin ikinci fıkrasında verilen yetki çerçevesinde 5411 syaılı Bankacılık Kanununun (Kanun)7 nci ve 8 inci maddeleri kapsamında yapılan inceleme ve deÄŸerlendirme neticesinde kanunun 6 ncı maddesi uyarınca kurucu ortaklar Ali Ercan, Bien Finans Faktoring AÅž, Gezinomi Seyahat Turizm Ticaret AÅž, Allbatross GiriÅŸim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AÅž ve Q Yatırım Holding AÅž tarafından Türkiye’de 500 milyon TL kuruluÅŸ sermayeli ‘Q Yatırım Bankası A.Åž.’ unvanlı bir yatırım bankası kurulmasına izin verilmesine karar verilmiÅŸtir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın