Çin’de 4 saatlik rötarın nedeni ÅŸoke etti.

0
4

Çinli büyük havayolları şirketlerinden China Southern Airlines, geçtiğimiz hafta yaşanan ilginç bir olay sonrasında yolcuların uçak motorlarına bozuk para atmamaları yönünde bir uyarı yayınlandı.

Çin’in en büyük sosyal medya sitelerinden Weibo’da paylaşılan beÅŸ dakikalık videoda, “uçak motoruna bozuk para atmak” gibi hareketlerin uçuÅŸlarda nasıl rötara sebep olabileceÄŸi ve uçuÅŸ güvenliÄŸini tehlikeye atabileceÄŸi belirtildi. Gönderilen videoda “EÄŸer bu aksiyonlar uçuÅŸ güvenliÄŸini tehlikeye atıyorsa, bu hareketlerde bulunanla farklı seviyelerde cezaya çarptırılacaktır” dendi.

6 Mart günü yaÅŸanan olay Çin’in güney bölgelerinden Hainan’dan baÅŸkent Pekin’e yapılan bir iç hatlar uçuÅŸunda gerçekleÅŸti. Flightradar24 uygulamasının verilerine göre uçak, 4 saat rötarlı ÅŸekilde uçuÅŸunu bitirdi. Rötarın sebebi ise uçuÅŸa katılan yolculardan birinin, Airbus A350 tipi uçağın motoruna 3 ila 5 adet bozuk para atması olarak gösteriliyor.

Havayolları şirketinin müşteri hizmetlerinin devlet medyasına yaptığı açıklamada, uçak bakım ekibinin kapsamlı bir güvenlik denetimi gerçekleştirdiği ve kalkış öncesinde herhangi bir güvenlik sorunu tespit etmediğini belirtti.

Ancak bu olay, uçak motoruna bozuk para atılmasının ilk örneÄŸi deÄŸil. 2017 yılında yine bir Chinese Southern Airlines uçuÅŸu öncesinde yaÅŸlı bir yolcunun “güvenli bir uçuÅŸ için dua” niteliÄŸinde motora bozuk para attığı belirtiliyor.

2019 yılındaki bir benzer olaydaysa Çinli havayolu ÅŸirketi Lucky Air, uçağın motoruna iki adet bozuk para atmaktan dolayı bir yolcuya 21 bin dolarlık dava açmıştı. O yolcunun da amacı “iyi ÅŸans getirmesi” olarak biliniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın