Denizi yok ama herkes akın ediyor, adeta açık hava müzesi..!

0
2

Ne Antalya ne de Ä°zmir Türkiye’nin denizsiz ÅŸehri bu yılın gözde ili seçildi. Denizde olmasa da akın akın turist çeken bu ÅŸehir Türkiye’nin açık hava müzesini oluÅŸturuyor. UNESCO Dünya Mirası Listesinde adı yazıyor yerli ve yabancı herkes burayı görmek için tatil planlaması yapıyor. Ä°ÅŸte Türkiye’nin denizsiz cenneti…

Åžehir hayatı, kültürü ile birlikte Osmanlı’nın izlerini taşıyan Türkiye’nin tarih kokan ÅŸehri Safranbolu bu yılın en çok tercih edilen ÅŸehirleri arasında yer alıyor. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük Safranbolu ilçesi ile 9 günlük Ramazan tatilinin de vazgeçilmez adresini oluÅŸturduÄŸu. Bayram tatilinde tüm oteller hınca hınç dolarken yer arayanlar da eli boÅŸ kalıyor.

TÃœRKÄ°YE’NÄ°N EN SAKÄ°N ÅžEHRÄ° OLDU
Türkiye’nin en sakin ÅŸehirleri listelenirken UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan tek ÅŸehir olma özelliÄŸi taşıyan Safranbolu listeye adını yazdırdı. 18 ve 19 yüzyıl ile 20 yüzyıl baÅŸlarında yapılan evleri ile birlikte Arnavut kaldırımları ile turistleri tarihi bir yolculuÄŸa çıkaran bu ÅŸehir 50.000 kültür ve tabiat varlığının 1125’ini bünyesinde barındırıyor.

Safranbolu’da Cinci Han ve Hamam, Kent Tarihi Müzesi, Saat Kulesi, tarihi camileri, Hıdırlık Tepesi, Cem Seyir Terası, Ä°ncekaya Su Kemeri ve kanyonu gibi pek çok farklı tarihi alan yer alıyor. Ege ve Akdeniz turizmini geride bırakan Safranbolu, “Açık hava müzesi”, “Korumanın baÅŸkenti”, “Kendini koruyan kent”, “En iyi korunan 20 kent” unvanları da bünyesinde barındırıyor.

9 GÃœNLÃœK BÃœYÃœK TELAÅž BAÅžLIYOR
Safranbolu Turizm Ä°ÅŸletmecileri DerneÄŸi (SAFTÄ°D) BaÅŸkanı Åžebnem UrgancıoÄŸlu Ergüder, 9 günlük Bayram tatilinin yoÄŸun geçeceÄŸini belirtti. 9 gün boyunca Deniz sezonunun gelmemesi nedeniyle birçok kiÅŸinin Safranbolu’yu tercih ettiÄŸini ifade eden Ergüder, rekor kırmayı beklediklerini söyledi.

Otellerde doluluk oranının %100’e yaklaÅŸtığını ifade eden Ergüder, konukları beklediklerini ifade etti. Sezona ihtiÅŸamlı bir açılış yapacaklarını dile getiren Ergüder Karaelmas Turistik Ekspresi’nin de bayram sezonunda aktif hale gelmesi nedeniyle turistlerin Safranbolu’yu tercih ettiÄŸini ifade etti. ÇeÅŸitliliÄŸim bol olacağını deÄŸinen Ergüder, “ Bununla birlikte yine ÅŸehir dışında yaÅŸayan Safranbolulu hemÅŸehrilerimizin yoÄŸun bir akışı olacağına inanıyoruz. Dolayısıyla birçok farklı ÅŸehirden, Türkiye’nin birçok farklı yerinden birbirinden fazla konuk ağırlayacağız” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın