Dev holding iflas etti

0
6

Ä°zmir’de 1997 yılında Ä°zmir ve Denizli merkezli 99 tekstil ÅŸirketi tarafından ortak dış ticaret yapılması için kurulan EGS Giyim Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Åžirketi’nin iflası duyuruldu.
Ä°zmir Ä°flas Müdürlüğü’nden yapılan açıklmada 27 yıl önce kurulan Türkiye’nin dev holdingi EGS’nin iflas ettiÄŸi bildirildi. Åžirketin hızla büyümesi dünya genelinde de ses getirmiÅŸ, bir dönem Harvard Ãœniversitesi’nde ders ve tez konusu olmuÅŸtu.

1997 yılında aralarında Kemal Zorlu, Hüseyin Özdilek, Necip Kalkan, Ali Ä°hsan KasapoÄŸlu’nun bulunduÄŸu çok sayıda iÅŸ insanı tarafından kurulan EGS Holding kendi adıyla bir banka da kurarak banka sektörüne girmiÅŸti. Ancak hızla büyüyen holding 2001 yılındaki krizden etkilenerek mali sorunlar yaÅŸadı.

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), 2001 yılında EGS Bank’ın TMSF’ye devredilmesi kararı aldı. Ardından EGS Holding ÅŸirketlerinin yönetimi de fona geçti. EGS Holding’in çok ortaklı yapısından dolayı TMSF ile EGS ortakları uzun bir süre anlaÅŸma yapamadı. 2000 yılında halka arzı gerçekleÅŸtirilen EGS Holding’in küçük ortaklarının ve EGS Holding’in borsa hisselerini alan yatırımcılar ise maÄŸdur oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın