Erkan Özerman’ın vasiyeti: Dedikoduya izin yok

0
3
HAYATINI KAYBEDEN BEST MODEL OF TURKEY KURUCU BAŞKANI ERKAN ÖZERMAN (86), KOCAELİ'NİN KARTEPE İLÇESİNDE DEFNEDİLDİ. (CİHAN ATİK/KOCAELİ-İHA)

Hayatını kaybeden Best Model of Turkey Kurucu BaÅŸkanı Erkan Özerman’ın cenazesi, Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde defnedildi. Özerman’ın vasiyetinin çocukluÄŸunun geçtiÄŸi köye defnedilmek olduÄŸunu söyleyen kuzeni, “Ä°stanbul’da kendisi için tören yapılmasını kesinlikle istemedi. Sanat dünyasını çok iyi tanıyan biri olarak, ’Benim cenazemin üzerinden istismar ve dedikodu yapmalarına izin vermeyeceÄŸim’ diyerek kabul etmedi. Bu ÅŸekilde sade bir törenle defnedilmek istedi” dedi.

Best Model of Turkey Kurucu Başkanı, prodüktör, organizatör ve sanatçı menajeri Erkan Özerman (86), pankreas kanseri sebebiyle tedavi gördüğü hastanede 13 Şubat’ta hayatını kaybetti. Özerman’ın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda helallik alınmasının ardından çocukluğunun geçtiği Uzuntarla Mahallesi’ne getirildi. Burada Erkan Özerman’ın cenazesi, kılınan namazın ardından Uzuntarla Merkez Mezarlığı’nda defnedildi. Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman da cenazeye katılarak, Özerman’ın yakınlarına başsağlığı diledi.

“Köye defnedilmek istedi”

Erkan Özerman çocukluÄŸunun geçtiÄŸi iki katlı evin önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan kuzeni Mehdi Nüzhet ÇetinbaÅŸ, “Erkan abi ailemizin bir ferdi. Halamızın oÄŸlu olur kendisi. Onun için buradayız, son vazifemizi yerine getirmek üzere. Arkamda gördüğünüz evde onun çocukluÄŸu geçti. Kendisi 4-5 yaÅŸlarına kadar köyde kaldı. ÇocukluÄŸu burada geçtiÄŸi için köye çok baÄŸlıydı. Sürekli boÅŸ vakitlerinde, bayramlarda buraya gelirdi. Vefat ettiÄŸinde de köye defnedilmek istemiÅŸti. Bizde son vazifemizi yerine getirdik. Babasının yanına gömülmek istedi” dedi.

ERKAN ÖZERMAN’IN KIZ KARDEŞİ NURKAN ÖZERMAN TEKELÄ°OÄžLU. (CÄ°HAN ATÄ°K/KOCAELÄ°-Ä°HA)

“Benim cenazemin üzerinden dedikodu yapmalarına izin vermeyeceÄŸim”

Özerman’ın uzun süre kanserle mücadele ettiÄŸini anlatan ÇetinbaÅŸ, “Son 1 haftasına kadar dirayetli, ayaktaydı. Kanserle mücadele etti. Ölümü adeta gülerek karşıladı. En ufak bir yılgınlık göstermedi. Her zaman ölümden de bahsetti, öleceÄŸini de biliyordu. En son görüştüğümüzde, ’Herhalde bu son senem’ diyordu. Kendisi dünya çapında ünlü bir insan olmasına raÄŸmen Ä°stanbul’da kendisi için tören yapılmasını kesinlikle istemedi. Gazetelerde, basında da görmüşsünüzdür. TeÅŸvikiye Cami’ye gelecekler, orada dedikodu yapacaklar. Yani sanat dünyası içinde yetiÅŸtiÄŸi için o camiayı çok iyi tanıyan biri olarak, ’Kesinlikle benim cenazemin üzerinden istismar yapmalarına, dedikodu yapmalarına izin vermeyeceÄŸim’ diyerek kabul etmedi. Bu ÅŸekilde sade bir törenle defnedilmek istedi” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın