İBB Haliç Sosyal Tesisi genç aşçılarla eğitim kurumu gibi çalışıyor

0
841

Haliç Sosyal Tesisleri Müdürü İsmet Şenel ile Mutfak Şefi Sadettin Yıldırım’ın uyumlu çalışması ile yılda yaklaşık 500 bin kişiyi ağırlayan tesisin tamamiyle Türk mutfağının lezzetlerini sunan ve yeni şefler yetiştiren okul gibi oldu.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
ISTANBUL – İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin konuklarına ikram ettiği lezzetleriyle ve kahvaltı menüsüyle ünlü Haliç Sosyal Tesisleri Müdürü İsmet Şenel ile Mutfak Şefi Sadettin Yıldırım’ın uyumlu çalışması ile yılda yaklaşık 500 bin kişiyi ağırlayan tesisin tamamiyle Türk mutfağının lezzetlerini sunan ve yeni şefler yetiştiren okul gibi oldu.
Hedeflerinin iyi yemek yapan gençleri yetiştirmek olduğunu belirten İBB Haliç Sosyal Tesisi’nin Müdürü İsmet Şenel “Paylaşma anlayışı içinde bir eğitim kurumu gibi çalışıyoruz. Genç aşçılara Türk mutfak sektörünü sevdirerek, Türkiye’nin giderek yükselen gastronomi turizmine istihdam yaratıyoruz ” dedi.

ALTIN MADALYALI AŞÇI KAZANDIRDI
Özellikle genç aşçıları alan ve hizmet içi eğitimle gelişmelerini sağlayan tesiste görev yapan genç aşçılardan Celal Korkut, geçtiğimiz yıl Aşçılar Yarışı’nda Altın madalya kazandı.



İSTANBULLUYA LOKANTA ALIŞKANLIĞI GETİRDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesisleri İstanbul halkına uygun fiyatla kaliteli yemek vererek lokantaya gitme alışkanlığı kazandırdı. Böylece her İstanbullu hafta sonları veya haftada bir gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesislerine giderek ailesiyle birlikte ya kahvaltı ediyor, ya da et veya balık menüsünden doyasıya tadabiliyor

DENEYİMLİ YÖNETİCİ: İSMET ŞENEL
sunduğunu anlatan Sivas doğumlu İsmet Şenel 14 yaşından beri restoran işletmesi yönetiminde yer aldığını belirterek “1986 yılında Tek-Art Holding ve gazinocular kralı Fahrettin Aslan’ın tesislerinde çalışarak büyük deneyim kazandım. 17 yılanberi tecrübemi İBB’nin sosyal tesislerinde görev yaparak değerlendiriyorum” dedi.

ŞEF SADETTİN YILDIRIM 2010’DAN BERİ İBB’DE LEZZET SUNUYOR
Erzincan İliç 1975 doğumlu olan İBB Haliç Sosyal Tesisi’nin Mutfak Şefi Sadettin Yıldırım, St.Michel Fransız Okulu restoranında mesleğe baladım. Daha sonra Divan, Hacı Abdullah gibi önemli yerlerde çalıştım. 2010 yılında İBB tesislerine başladım. 8 yıl Kasımpaşa’da çalıştım ve 1.5 yıldır Haliç Tesisi’nde çalışıyorum. Yaklaşık 20 aşçı ile tesise gelenlere hizmet veriyoruz. Mevsimine uygun olarak en taze, sağlıklı ürünleri kullanmaya gayret ediyoruz.



BALIK, İBB SOSYAL TESISLERI’NDE YENIR
İstanbul’un en güzel manzaralarına sahip konumları, kaliteli ve hesaplı hizmet anlayışı ile İstanbul’un en çok tercih edilen restoranları arasında yer alan İBB Sosyal Tesisleri, mevsimin en taze ve lezzetli balıklarını sunuyor.

İBB Sosyal Tesisleri, başta tüm misafirlerin övgüsünü kazanan şifa kaynağı balık çorbası olmak üzere çipura, alabalık, levrek, somon ve dil balığı çeşitlerini dört mevsim menülerinden eksik etmiyor. Eylül ayı başında balıkçıların “virabismillah” diyerek sezonu açmasıyla birlikte istavrit, palamut, mezgit, tekir ve hamsiyi de menülerine ekleyen İBB Sosyal Tesisleri, misafirleri için çeşit çeşit sağlıklı ve lezzetli sunumlar hazırlıyor.

Başta balık çorbası olmak üzere, İBB Sosyal Tesisleri’nin spesiyal menülerinde de yer alan Hamsi Tava, Levrek Sarma, Kiremitte Alabalık, Somon Madalyon gibi birbirinden lezzetli balık çeşitleri gerek görüntüsü gerekse lezzetleriyle tam not alırken, mevsim balıklarının da menülere eklenmesi, balık tutkunlarını cezbediyor

KAHVALTI, İBB SOSYAL TESISLERI’NDE YAPILIR

İBB’NIN SOSYAL TESİSLERI
En özel günlerin en prestijli adresi olarak tanınan 1994 yılından bu yana 19 noktada hizmet veren İBB Sosyal Tesisleri düğün, nişan, sünnet gibi merasimler ve mezuniyet balosu, iş yemeği, iftar yemeği ve toplantılar gibi her türlü toplu organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.

Eşsiz manzaraları ile İstanbul’un prestij mekanlarında yer alan İBB Sosyal Tesisleri, ömür boyu unutulmayacak ve mutlu anılarda büyük yer kaplayacak özel günlerde, farklı konseptlerde dizayn edilmiş salonlarında kaliteli hizmet anlayışı, zengin menü seçenekleri ve profesyonel personeli ile dört mevsim hizmet veriyor.
Arnavutköy Sosyal Tesisi, Avcılar Sosyal Tesisi, Beykoz Koru Sosyal Tesisi, Beykoz Sahil Sosyal Tesisi, Büyükçekmece Sosyal Tesisi, Çamlıca Sosyal Tesisleri Cihangir Sosyal Tesisi, Dragos Sosyal Tesisi, Fethipaşa Sosyal Tesisleri

Florya Sosyal Tesisleri, Gözdağı Sosyal Tesisi, Haliç Sosyal Tesisi, Istinye Sosyal Tesisi, Kasımpaşa Sosyal Tesisi, Küçükçekmece Sosyal Tesisi, Safa Tepesi Sosyal Tesisi, Sultanbeyli Gölet Sosyal Tesisi

Kaynak: İBB Haliç Sosyal Tesisi genç aşçılarla eğitim kurumu gibi çalışıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın