Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Müzekart kapsamına alıyoruz

0
446

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili kurumlarının 2020 yılı bütçelerinin görüşmelerine başlandı.

ANKARA- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Milli Sarayları, fiyatında herhangi de itibaren Müzekart kapsamına alıyoruz. Türk vatandaÅŸları Müzekart ile Milli Sarayları ziyaret edebilecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili kurumlarının 2020 yılı bütçelerinin görüşmelerine baÅŸlandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlığının bütçesine iliÅŸkin sunum yaptı. Bakan Ersoy, “Milli Sarayları, fiyatında herhangi deÄŸiÅŸiklik olmadan yıl başından itibaren Müzekart kapsamına alıyoruz. Türk vatandaÅŸları Müzekart ile Milli Sarayları ziyaret edebilecek” dedi.

Bakan Ersoy’un açıklamalarından öne çıkan satır baÅŸları;

– Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CumhurbaÅŸkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu inÅŸaatının 2020 yılında tamamlanarak hizmete açılacağını bildirdi.

– “Milli Kütüphanemizin kapatıldığına dair birtakım spekülasyonlar yapılıyor. Bu spekülasyonları yapanlar maalesef sadece dedikodu yapıyorlar. Milli Kütüphanemiz mevcut yerinde hem de 24 saat hizmet vermeye devam ediyor. Ayrıca bırakın kapatmayı daha da büyütüyoruz.”

– “Milli Sarayları, fiyatında herhangi deÄŸiÅŸiklik olmadan yıl başından itibaren Müzekart kapsamına alıyoruz. Türk vatandaÅŸları Müzekart ile Milli Sarayları ziyaret edebilecek”

– “Bakanlığımız eserlerin içeriÄŸini denetleme yetkisine sahip deÄŸildir. Hiçbir eser basılmadan önce içeriÄŸine yönelik bir inceleme ve yaptırıma tabi tutulamaz. Bu alenen sansür uygulaması olmakta ve Türkiyede sansür kesinlikle yapılmamaktadır.”

Kaynak: Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Müzekart kapsamına alıyoruz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın