Kadın “doğum turizmi” sanığına 15 yıl hapis cezası verildi

0
432

Amerikan Federal polisi Kaliforniya’daki lüks evlere yaptığı baskınlarda “doğum turizmi” yapan Çinli bir çeteyi çökertti

WASHINGTON – Amerika’da son dönemlerde Çinli kadınların büyük ölçüde doğum yapmaları dikkati çekince, Federal polis Kaliforniya’daki lüks evlere yaptığı baskınlarda “doğum turizmi” yapan Çinli bir çeteyi çökertti. Çinli çetenin elebaşısı ve yardımcıları yakalandı. ABD Göçmenlik ve Gümrük İcra Takibi Müdürlüğü- ICE, yaptığı inclemede çetenin iki yıl içinde Çin’den 3 milyon dolarlık uluslararası yoldan havale aldığı ortaya çıktı.

ÇETEDE DEVLET GÖREVLİLERİ BİLE VAR
Amerika’da göçmenlik kontrollerini atlamak ve vize alabilmeleri için üç ay Kaliforniya’da dairelerde saklayan USA Vacation Services Corp., adlı şirketi kuran Çinli Dongyuan Li’nin You Win göçmenlik, vize sahtekarlığı için komplo kurmaktan 15 yıl hapse mahkum edildi. Çinli kadının doktorlar, avukatlar ve devlet memurlarından oluşan bir çeteyle doğum yapan çocuklara vatandaşlık alabilmek için araçılıt ettiği bildirildi.

Kaliforniya’daki Lüks Dairelerde Kalıyorlar
Dongyuan Li’nin kurduğu USA Vacation Services Corp., adlı “doğum turizmi” çetesi, aileleri vize görüşmelerinde ne söyleyeceği konusunda eğitti, göç kontrollerini atlamaları ve üç ay boyunca Kaliforniya’daki lüks dairelerde kalmaları için yollar oluşturdu.

İNTERNETTEN PAZARLAMA YAPILIYOR
ICE, Çin’in “doğum turizmi” planlarını yürütmekle suçlanan ve benzer işlere bağlı olarak yakalanan 19 kişiden birinin tutuklandığıni bildirdi. ICE, 2015 yılından itibaren doğum yapacak anneleri ev sahipliği yapan dairelere baskın yapıldığını bildirdi Ulusal Güvenlik Araştırmaları Özel Ajan Daniel Showalter, CNN’e verdiği demeçte, araştırmacıların Li ve müşterileri arasındaki elektronik iletişim üzerinden buluştuklarını söyledi.

BÜYÜYEN TREND, DOĞUM TURIZMI
Amerikan hükümetinin doğum turizmi işlerine ve müşterilere yönelik olarak getirdiği “ilk” federal ceza suçlamaları olduğunu söyledi. San Diego’ya gelen Çinli kadınların doğurmasıyla dikkati çektiği belirtildi.

Çinli “Doğum turistleri”, yabancı ülkelere doğurmak için seyahat ediyorlar. Böylece çocukları bu ülkenin vatandaşlığını alıyor. Amerikan hukuk ilkesi, ABD topraklarında doğan bebeklerin otomatik olarak vatandaşlık kazanması anlamına geliyor. Bir veya daha fazla ebeveyn de vatandaş olmadıkça, vatandaşlık vermeyen İsviçre veya Japonya da dahil olmak üzere diğer birçok ülkede durum böyle değildir.

FEDERAL İDDIANAMEDE, LI VE DIĞERLERI,

Li hakkında hazırlanan iddianamede “Çinli çetenin internette ABD’yi “en çekici milliyet” olarak göstererek askeri, siyasi, teknolojik ve kültürel güce, 13 yıllık ücretsiz eğitime, daha az kirliliğe, emeklilik haklarına ve yüksek kaliteli sağlık hizmetlerine sahip olduklarını söyleyerek online olarak tanıttılar. Vatandaşlık yanında ABD’de, kamu şirketleri ve büyük şirketlerdeki işleri için öncelikli olacakların ve ebeveynlerin sonunda ABD’ye göç etmelerini kolaylaştıracağı belirtiliyor.”

KALACAKLARI YERE TRUMP INTERNATIONAL HOTEL YAZIYORLAR
Los Angeles’taki Yurtiçi Güvenlik Soruşturmalarından Sorumlu Özel Ajan Joseph Macias, bu yılın başlarında yaptığı açıklamada, “Amerika’nın yaşam tarzı satılık değildir” dedi. “Ülkemizin cömertliğinden ve yasal göçmenlik sistemimizden istifade edecek herhangi birinin dikkat etmesi gerekiyor – son derece büyük bir bedel ödeyebilecekleri olabilir.”

İddianemede yer alan ilginç konulardan biri “en iyi sonuçlar için, Çinli doğum turistlerinin vize başvurularında“ Trump International Hotel Waikiki Beach (Trump Hawaii Hotel) ‘5 yıldızlı’ otelde kalmayı amaçladıkları belirtilerek ‘ Honolulu, Hawaii, ”iddianamesi deniliyor. Li’nin kadınların hamileliklerinin erken aşamalarında gelmelerini önerdiği ve böylece hamile olduklarını gizleyebildikleri belirtildi.
İddianamede bu olaylar üzerine Federallerin, “analık turizmi” ile Kaliforniya’daki “analık otellerine” baskınlar düzenlediği yer aldı.

CÖMERT BIR YAŞAM TARZı YAŞADı

Li, 500’den fazla müşterisine hizmet verdiğini ve işini 100 kişilik bir ekiple yürüttüğü belirtildi.. İddianamede ABD’de doğum yapmak isteyen “hamile Çinli vatandaşları almak için Çin’deki ajanları ve çalışanları” kullandığı belirtildi.

ABD’ye doğru yola çıktıklarında ise, Li’nin Orange County’de kiraladığı 20 lüks daireden birine yerleştirildikleri anlatıldı.

Kaynak: Kadın “doğum turizmi” sanığına 15 yıl hapis cezası verildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın