Köklü şirketler iflasın eşiğinde

0
7

Son 2 ayda Antep’te 7, Konya’da 8 ÅŸirket konkordato talebinde bulundu.

Ekonomik kriz yurttaÅŸların geçim derdini büyütürken ÅŸirketleri de zor durumda bıraktı. Kredi faizlerinin artmasıyla birlikte nakit akışı saÄŸlamak güçleÅŸirken, tekstil sektöründe baÅŸlayan konkordato ve iflaslar yayılıyor. Son 2 ayda Antep’te 7, Konya’da 8 ÅŸirket konkordato talebinde bulundu.

Yüksek enflasyon kaynaklı maliyet artışları ve alım gücündeki azalma en çok tekstil sektörünü etkiledi.

GeçtiÄŸimiz yılın sonlarına doÄŸru sektörün köklü firmalarından art arda konkordato ve iflas baÅŸvuruları yapıldı. Denizli’de 1986 yılında kurulan ve 34 yıldır faliyet gösteren Üçyıldız Tekstil, geçtiÄŸimiz yıl eylül ayında iflas etti. Fabrikanın kapanmasıyla 300 çalışan iÅŸinden oldu. Yine sektörde uzun süredir faliyet gösteren Emek KumaÅŸ, Kale Ä°plik, Fırat Elyaf Sanayi ve Ticaret A.Åž., Fiberteks Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret A.Åž. ve Dokur Tekstil konkordato talebiyle mahkemeye baÅŸvurmuÅŸtu.

TEKSTÄ°L DEVÄ° SIKINTIDA

Bu arada Avrupa ve dünya modasına yön veren markalara kumaş tedarik eden 54 yıllık tekstil firması Akkoyun Tekstil Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi iflasın eşiğine geldi. Firma geçtiğimiz yıl konkordato ilan etmişti. Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin komiserliğinde devam eden konkordato sürecinde İcra ve İflas Kanunu’nun 302’nci maddesi kapsamında alacaklılar toplantısı gerçekleştirilmesine karar verildi. Alacaklılar 11 Mart’ta yapılacak toplantı ve sonrasındaki 7 günlük iltihak süresi içerisinde konkordatonun kabulü veya reddi yönünde oy kullanabilecek.

ANTEP’TE 7 BAÅžVURU VAR

Yeni yılın ilk günlerinde ise sanayi ÅŸehri Antep’ten art arda konkordato haberleri gelmeye baÅŸladı. Kentte faliyet gösteren 7 firma Asliye Ticaret Mahkemesi’ne baÅŸvurarak konkordato talebinde bulundu. Busoft Ä°plik Sanayi ve Ticaret Limited Åžirketi, Turan Makine Metal ve Plastik Ä°malat Sanayi Ticaret Limited Åžirketi, Gold Aslan Ambalaj Sanayi ve Ticaret Limited Åžirketi, Megapack Plastik İç ve Dış Ticaret Limited Åžirketi için konkordato ilan edildi. Son olarak 2021 yılında kurulan “Bir gün herkes Mars’a ayak basacak” reklamıyla dikkat çeken Mars Halıcılık da konkordato ilan etti. Mahkeme 7 ÅŸirket için 3 aya varan geçici mühlet kararı verdi.

KONYA’DA 8 BAÅžVURU VAR

Ekonomist Turhan Bozkurt geçtiÄŸimiz günlerde sosyal medye hasabından yaptığı paylaşımda Konya’da bir gün içinde 8 ÅŸirketin konkordato talebinde bulunduÄŸunu açıklamıştı. Medikal alanda faliyet gösteren Osmanlı YaÅŸam Destek ve Medikal Ãœrünleri Sanayi ve Ticaret Limited Åžirketi ve Nuri KoçyiÄŸit-Osmanlı Medikal firmasının yanı sıra Ä°brahim Ä°laslan-EreÄŸli, DAÄž-Tur Turizm Ä°ÅŸletmeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Åžirketi, EreÄŸli Bereket Tarım, Damsa Süt ve Süt Ãœrünleri Sanayi Ticaret Anonim Åžirketi konkordato ilan eden ÅŸirketler arasında yer aldı.

CAM ÜRETEN FABRİKA  İFLAS ETTİ

Bursa’da ise Ä°negöl ilçesinde 3200 metrekare üzerindeki faaliyet gösteren Arslan Cam’ın iflas kararı almasının ardından Dostkar Dış Ticaret ve Dostkar Yapı konkordato süresine girmiÅŸti.

Antalya da ise turizm sektöründe faaliyet yürüten Maya Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Åžirketi’nin yaptığı konkordato baÅŸvurusu talebi kabul edildi.

Aralık ayında Forum adını taşıyan 10 AVM finansal sıkıntıya girerek konkordato talebinde bulunmuştu. Talebi kabul eden mahkeme 3 ay geçici mühlet kararı almıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın