Kredi kartı aidatlarına dev zam.

0
6

Türkiye’de giderek derinleÅŸen ekonomik kriz ile birlikte kredi kartı kullanımında ciddi artış yaÅŸanırken, kredi kartı aidatlarına da fahiÅŸ zam geldi. TÃœDER BaÅŸkanı Levent Küçük, “Åžu anda banka aidatları 400 ila 1500 TL arasında deÄŸiÅŸkenlik gösteriyor. Özellikle özel bankalar aidatlara bu yıl yüzde 50 ila 70 arasında zam yansıttı” dedi.

İktidarın yanlış ekonomi politikaları sonucu tüketiciler giderek artan oranda kredi kartı kullanımına yüklendi.  Bankalar, bu yıl kredi kartı oranlarında ciddi bir artışa gitti.

Gazeteye konuÅŸan Tüketiciler DerneÄŸi (TÃœDER) BaÅŸkanı Levent Küçük, “Türkiye’de aktif halde kullanılan 103 milyon kredi kartı olduÄŸuna dikkat çekerek, “Burada bankalar lehine çok büyük bir ekonomik büyüklük oluÅŸuyor” dedi.

“Åžu anda banka aidatları 400 ila 1500 TL arasında deÄŸiÅŸkenlik gösteriyor” diyen Küçük, “Özellikle özel bankalar aidatlara bu yıl yüzde 50 ila 70 arasında zam yansıttı. Yani makul ücret ÅŸartını gözardı ettiler” ifadelerini kullandı.

AİDAT İÇİN GEREKEN ŞARTLAR

Kredi kartlarından yıllık aidat adı altında ücret alınması, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereÄŸince çıkarılan ve 3 Ekim 2014 tarihinde yayımlanan “Finansal Tüketicilerden Alınacak Ãœcretlere Ä°liÅŸkin Yönetmelik” hükümleri gereÄŸince yasal hale getirilmiÅŸti.

Ancak burada bankalara da bazı şartlar getirildi. Öncelikle kredi kartının fiilen kullanılıyor olması, kredi kartının 180 gün hareketsiz kalmaması, alınacak kart aidatı ücretinin makul bir ücret olması, kart sahibinin onayının alınması ve tüketicilere banka tarafından alternatif bir aidatsız kart şartının sunulması gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın