Papa’dan müzakere çaÄŸrısı: Türkiye’nin teklifini hatırlattı

0
3

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Ukrayna’nın, müzakereye oturma cesareti göstermesi gerektiğini ve bu konuda Türkiye’nin de arabuluculuk teklif ettiğini söyledi.
Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet BaÅŸkanı Papa Francis, Ä°sviçre Radyo Televizyonu’na (RSI) verdiÄŸi özel röportajda gündemdeki konulara iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna’nın savaÅŸta beyaz bayrak çekip çekmemesine iliÅŸkin bazı tartışmalar olduÄŸunun hatırlatılması üzerine Papa, “Durumu görenin, halkını düşünenin, beyaz bayrağı kaldırma ve müzakere etme cesaretini gösterenin daha güçlü olduÄŸuna inanıyorum. Bugün uluslararası güçlerin yardımıyla müzakere edilebilir. Müzakere cesur bir ifadedir. YenildiÄŸinizde, iÅŸlerin yolunda gitmediÄŸini gördüğünüzde müzakere etme cesaretine sahip olmanız gerekir. Çekiniyorsunuz ama bu savaÅŸ, kaç ölümle son bulacak” ifadelerini kullandı.

Papa Francis, zamanında müzakere yapılması çaÄŸrısında bulunarak “Arabuluculuk yapacak bir ülke aramak gerekir. Bugün örneÄŸin Ukrayna’daki savaÅŸta arabuluculuk yapmak isteyen birçok ülke var. Türkiye süreci baÅŸlatmaya yönelik bir teklif yaptı. Ä°ÅŸler daha kötüye gitmeden müzakere etmekten çekinmeyin” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Ä°srail saldırısı altındaki Gazze’deki Katolik cemaatiyle her gün görüştüğünü aktaran Papa, oradakilerin kendisine yaÅŸadıklarını ve bunun bir savaÅŸ olduÄŸunu aktardığını kaydetti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın