Side Antik Kent’inde yaşlı turistler golf arabasıyla gezdiriliyor

0
894
ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN 
MANAVGAT/ANTALYA – Antalya Side Antik Kent’i görmeye gelen Avrupalı yaşlı, yürüme zorluğu ve yürüme engelli turistleri ören yerleri golf arabalarıyla gezdiriliyor. Manavgat Belediyesi aldiği 4 golf arabasiyla yaşlı ve engelli turistleri Side Antik Tiyatro, Athena Tapınağı evlenen çiftleri Apollon Tapınağı, Piskoposluk Sarayı Avlusu, Side Tarihi Limani, Roma Hamamı ve Apollon Tapınağı’nda gezdiriyor. Yaşlı ve engelli turistleri golf arabasıyla Almanca, Rusça ve İngilizce bilen zabıta görevlileri gezdiriyor.
Side Antik kenti Golf Arabasıyla geziliyord
Side Antik kenti Golf Arabasıyla geziliyor
Side Antik kenti
Side Antik kenti

Manavgat Belediye Başkani Şükrü Sözen, 3 bin kilometer uzaktan dünyaca ünlü Side’ye tatile gelen Avrupalı, Rus, İskandinav ve yerli yaşlı ile engelli turistleri ören yerindeki Helenistik, Roma ve Bizans döneminden kalma eserleri görmeleri önündeki engelleri kaldırdıklarını söyledi.

Başkan Sözen, “Yaşlı , engelli ve yürüme zorluğu çeken turistleri golf arabasiyla gezdirerek Side Antik Tiyatro, Osmanlı dönemi sivil mimari eserleri günümüze taşıyan Cumbalı Evleri, Piskoposluk Sarayı, Apollon Tapinağı’nı görmelerini sağlıyoruz” dedi.

Kaynak: Side Antik Kent’tinde yaşlı turistler golf arabasiyla gezdiriliyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın