Buzla kaplı Çıldır Gölü’nde atlı kızakla gezinti keyfi

0
3

ARDAHAN- Ardahan’da tamamen buz tutan Çıldır Gölü, yerli ve yabancı turistlerin uÄŸrak noktası haline geldi. Göle gelen turistleri, söylediÄŸi türküler eÅŸliÄŸinde atlı kızağı ile gezdiren ve 15 yıldır bu iÅŸi yapan Ufuk Ada “Ä°nsanlar, buz üzerinde atlı kızak keyfi yaÅŸamak için dünyanın dört bir tarafından Çıldır’a geliyor.” dedi. Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Ardahan’daki Çıldır Gölü, doÄŸal yapısı ve güzelliÄŸi ile her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Deniz seviyesinden 1950 metre yükseklikteki Çıldır Gölü’nün 124 kilometrekarelik alanında, kışın atlı kızaklarla yapılan gezintiler yoÄŸun ilgi görüyor. Çıldır Gölü’ne gelen yerli ve yabancı turistler, göl üzerinde ve çevresinde atlı kızaklarla gezdiriliyor. Turistleri söylediÄŸi türküler eÅŸliÄŸinde göl üzerinde gezdiren kızakçı Ufuk Ada, geçimini bu iÅŸten saÄŸlıyor.

“500 METRELÄ°K TUR KARÅžILIÄžINDA 100 LÄ°RA ALIYORUZ”

Çıldır gölünde 15 yıldır atlı kızak sürdüğünü yaptığını, sezonun yaklaşık üç ay devam ettiÄŸini belirten Ada, “DoÄŸu’da atlı kızak bundan 30 yıl önce iller arası, köyler arası ulaşımda kullanılıyordu. 30 yıl sonra Çıldır gölü sayesinde turizm ile birlikte yeniden doÄŸdu. Göl buz tutunca bütün yerli ve yaban turistler buraya akın etmeye baÅŸladı. Herkesin buraya gelip bu eÅŸsiz güzelliÄŸi görmesini, atlı kızak keyfini yaÅŸamasını istiyoruz. Çıldır gölü tamamen buz tuttu ve bu sezon 3 ay devam ediyor. Gölde turistlere 10 atlı kızak hizmet veriyor. Yaklaşık 500 metrelik tur karşılığında 100 lira alıyoruz.” diye konuÅŸtu.

Çıldır Gölü’ne gelenlerden Haldun Taşçı da yaÅŸadıkları yerde böyle eÅŸsiz görüntülerin olmadığını söyleyerek, büyük bir merak ile geldikleri Çıldır gölünde 40 santim kalınlığında buz üzerinde atlı kızakla gezinti yapmanın muhteÅŸem bir deneyim olduÄŸunu söyledi. Atlı kızak keyfi yaÅŸayan yerli ve yabancı turistler, donmuÅŸ Çıldır gölünün üzerinde halay çekti.

Kaynak: Buzla kaplı Çıldır Gölü’nde atlı kızakla gezinti keyfi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın