Lie-Flat ekonomi koltukları ile Zephyr, Crystal Cabin ödülü aldı

0
4

SÄ°DNEY – ABD merkezli havayolu Zephyr, uzun mesafeli uçuÅŸlar için ekonomik fiyatlarla tam yataklı, mahremiyetli ve koridor eriÅŸimine sahip yatabilen bir koltuk sunuyor.Zephyr’in yenilikçi koltuÄŸu, havayolu endüstrisini alt üst ederek ekonomik fiyatlarla düz yatma konforu sunuyor.
Ekonomi sınıfı koltukların çoğu rahatsızdır; Zephyr tasarımı, uzun uçuşlarda daha kaliteli uykuyu hedefliyor. Zephyr, uygun maliyetli bir şekilde geleneksel uçuş avantajları yerine konforu ön planda tutarak yolcuların çoğunluğunu hedefliyor.
ABD merkezli havayolu Zephyr, yenilikçi bir seyahat konsepti sunuyor. Åžirket, uzun mesafeli uçuÅŸlarda ekonomik fiyatlar karşılığında her yolcuya tam yatak, mahremiyet ve koridor eriÅŸimi sunan, düz yatabilen bir koltuk tasarladı. Bu yıl Zephyr, Ekonomide Konforu En Ãœst Düzeye Çıkarma dalında Kristal Kabin Ödülü’ne aday gösterildi.

zephyr--001.jpgKurucu ve CEO Jeffrey O’neill, daha uygun fiyatlı ve konforlu seyahat seçeneklerine olan ihtiyacın farkına vardı. Åžu anda çoÄŸu ekonomi sınıfı uçak koltuÄŸu sabit dik konumda olduÄŸundan yolcuları uzun süre doÄŸal olmayan bir pozisyonda kalmaya zorluyor. Zephyr KoltuÄŸu, benzersiz bir “yığılmış” oturma konfigürasyonu kullanılarak koltuk yoÄŸunluÄŸunu kaybetmeden mevcut havayolu uçaklarına sonradan takılmak üzere tasarlanmıştır.

Zephyr ÅŸunları paylaÅŸtı: “Patent bekleyen tasarımımız, tüm havayolu endüstrisini alt üst edecek ve uçmayı tüm yolcular için yeniden harika hale getirecek, sosyal mesafeye uygun bir oturma modülü sunuyor.”

Zephyr, 2024 yılında uçak kabini inovasyonu alanında en prestijli ödüllerden biri olarak kabul edilen ve gelecekteki seyahat deneyimlerinin standartlarını belirleyen Kristal Kabin Ödülü’ne aday gösterildi. 2024 ödüllerinin kısa listesi, uçmayı daha konforlu, sürdürülebilir ve eriÅŸilebilir kılmayı vaat eden olaÄŸanüstü katılımlardan oluÅŸuyor. Aday listesi, devrim niteliÄŸindeki oturma konseptlerinden sürdürülebilir kabin malzemelerine ve geliÅŸmiÅŸ eÄŸlence sistemlerine kadar geniÅŸ bir yelpazedeki yenilikleri sergiliyor. Kazananları uzmanlardan oluÅŸan uluslararası bir jüri seçiyor.

zephyr-.jpgAIR NEW ZEALAND 787 SKYNEST KRISTAL KABIN ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

Air New Zealand, oyunun kurallarını deÄŸiÅŸtiren Skynest’in büyük ödülle ayrılmasının ardından dünyanın zirvesine yerleÅŸti.

First ve business class seyahat edenlerin çoğunluğu için çok pahalıdır. Konfor için fazladan para ödemeye istekli olanlar bile premium ekonomi sınıfının yalnızca biraz daha fazla diz mesafesi sağladığını ve düz yatma özelliğinin bulunmadığını görüyor.
Havayolları, daha yüksek ücretleri haklı çıkarmak için uçak içi yemekler, dinlenme salonuna eriÅŸim ve ekstra bagaj hakkı gibi paket avantajlardan yararlanıyor. Zephyr tarafından yürütülen bir araÅŸtırmaya göre gezginlerin %70’i bu avantajları düz uzanma ve uyuma rahatlığıyla deÄŸiÅŸtiriyor.

2018 yılında Zephyr kuruldu ve 2021 yılına kadar geçici patent başvurusunda bulundular, prototipin tam ölçekli maketini oluşturdular, müşterilerden ve havayollarından geri bildirim aldılar ve çerçeve ile şasi konseptini entegre ederek ürün mimarisini geliştirdiler. Ergonomik prototipler geliştirmeye odaklandılar ve sertifikasyon mühendislerinden oluşan bir ekip olan Dynamic Safety de onlara katıldı.

Bilgisayar destekli stres testi simülasyonları hazırladılar ve FAA ile ilk incelemeleri tamamladılar. Ãœrün 787 ve A-350 ölçeÄŸinde tasarlanmıştır. Åžu anda Zephyr, kongreler ve kitlesel tanıtım için tam ölçekli, yüksek kaliteli bir model tasarlıyor ve ticari havayolları, koltuk üreticileri ve Airbus ve Boeing gibi OEM’lerle görüşmelerde bulunuyor.

Kaynak: Lie-Flat ekonomi koltukları ile Zephyr, Crystal Cabin ödülü aldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın