Bakan Turhan: Büyük Ä°stanbul Tüneli’nin planlamaları tamamlandı

0
387

UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Dünyada ilk olmak üzere tek geçiÅŸte, tek tünel halinde, 3 katlı ‘Büyük Ä°stanbul Tüneli’nin planlamalarını tamamladık. Yakında ihale aÅŸamasına geleceÄŸiz” dedi.

ANKARA- Son yıllarda Türkiye’ye kazandırılan altyapı yatırımlarına bir yenisi ekleniyor. Ä°stanbul Havalimanı, Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray ve Avrasya Tüneli gibi dünya ölçeÄŸinde dev yatırımlar birbirini izliyor. Åžimdi bir baÅŸka ilke imza atılacak. UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Dünyada ilk olmak üzere tek geçiÅŸte, tek tünel halinde, 3 katlı ‘Büyük Ä°stanbul Tüneli’nin planlamalarını tamamladık. Yakında ihale aÅŸamasına geleceÄŸiz” dedi.

Ankara’da düzenlenen ‘4’üncü Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller Ä°htisas Fuarı’nda en fazla ilgiyi, 3 katlı ‘Büyük Ä°stanbul Tüneli’nin maketi gördü.

Türkiye’den ve dünyadan 150’ye yakın dev ÅŸirketin yer aldığı fuarda tünelin son hali, katılımcıların dikkatini çekti.

Büyük Ä°stanbul Tüneli’nin planlamaları tamamlandı

UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Türkiye’nin uluslararası ticaret açısından stratejik noktada bulunduÄŸuna iÅŸaret ederek, “Dünyada ilk olmak üzere tek geçiÅŸte, tek tünel halinde, 3 katlı Büyük Ä°stanbul Tüneli’nin planlamalarını tamamladık. Yakında ihale aÅŸamasına geleceÄŸiz” diye konuÅŸtu.

77 ILI BIRBIRIYLE BAÄžLADIK
Bakan Turhan, son 17 yılda sadece ulaÅŸtırma ve altyapı hizmetleri için 750 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını vurgulayarak, “Bu süreçte kara yolları üzerinde yapılan yük ve yolcu taşımacılığında devrim niteliÄŸinde geliÅŸmelere imza attık. 6 bin 101 kilometre olan ve sadece 6 ili birbirine baÄŸlayan bölünmüş yol ağını, bugün 27 bin kilometrenin üzerine çıkararak 77 ili birbiriyle baÄŸlar hale getirdik. 1714 kilometre olan otoyol ağını son 17 yılda bin 322 kilometre artırarak, 3 bin 36 kilometreye çıkardık” dedi.

Kaynak: Bakan Turhan: Büyük Ä°stanbul Tüneli’nin planlamaları tamamlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın