Karadeniz’in yeni turizm rotası!

0
4

Türkiye’nin cennet topraklarında yeni oluşumlar yeni turizm rotalarını da beraberinde getiriyor. Kimse o şehirden böyle bir doğal güzellik beklemiyordu. Karadeniz’in yeni turizm rotası çiziliyor. İşte kimsenin bilmediği doğal şehir…

Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi tarafından gerçekleştirilen panel Türkiye’nin gizli güzelliklerini de gün yüzüne çıkardım. “Bölgemizde Sürdürülebilir Turizm Mümkün mü?” konulu panelde Gümüşhane’yi işaret eden uzmanlar jeolojik ve tarihi değerlerin korunması ve turizmin yeni adresi olunması için çalışmalara başladı. İşte kimsenin bilmediği doğal şehir…

TÜRKİYE’NİN YENİ TURİZM ROTASI
Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi “Bölgemizde Sürdürülebilir Turizm Mümkün mü?” konulu panelde Türkiye’yi ele aldı. Gümüşhane’nin jeolojik ve tarihi değerlerinin korunması ile birlikte turizm ve kazandırılması konusunda fikirler öne sürüldü.

Panelde, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi, Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Dr. İsmet Çalık, Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı ve KTÜ Akademisyeni Prof. Dr. Coşkun Erüz ile RTEÜ ve KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raif Kandemir panelist olarak yer aldı.

TÜRKİYE’NİN JEOPARKI OLMAYA ADAY
Jeoturizm hakkında önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Raif Kandemir, 1990 yılında Paris Digne Bildirgesini işaret ederek jeoturizm hakkında şu açıklamalarda bulunduğu:

“Jeoturizm alternatif turizm kapsamında değerlendiriliyor. Jeolojik mirasın korunması ve kaynak değerlerinin turizme kazandırılmasına odaklanıyor. Sahilli Kula bizim tek jeolojik parkımız. Zonguldak kömür jeoparkı için çalışıyor. Nemrut için çalışılıyor, Pamukkale travertenlerinin jeopark olması için çalışmalar var. Gümüşhane’nin madencilik geçmişi kaynak olarak kullanılabilir”

Doğu Karadeniz’de jeopark için çalışılabilecek alanlar olduğunun altını çizen Kandemir, Gümüşhane’nin Krom Vadisi, Giresun’un Kuzalan Tabiat Parkı ile birlikte, Ağaçları Turbalıkları, Sürmene-Köprübaşı, Düzköy-Çal-Camili’nin jeopark olarak üzerinde çalışılabilir alanlar olduğunu belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın